Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Propszę o pomoc!

zepsuło mi sie auto.motor zaczął mi się grzać okropnie.

Auto zostawiłem u jakiegos speca??? pod Warszawą i się zaczeło.

Okazało sie że to uszczelka i cos tam jeszcze???

Wycenił koszt naprawy na 2700.wiem ze to zdzierstwo.

Poszukuję jakiegos uczciwego fachowca z Warszawy lub okolic.Proszę o pomoc.

Opublikowano

Mialem podobny problem w Trojmiescie. Przegrzalem silnik i na podobny koszt wyceniano mi naprawe. Z tym że w gre wchodziła wymiana uszczelki tj ok 350 zł + uszczelka oryginał ok 180 zł + planowanie glowicy ok 50 zł+ sprawdzenie czy głowica nie poleciała ok 100 zł no i odrazyu pierścienie mialy byc do wymiany za co sama robocizna kosztuje 500 zet. Dolicz inne pierdoły + olej, i mniej więcej tego rzędu koszta wychodzą. Można zastanowic sie nad zakupem nowego motoru, pieniądze rzędu 1400+ z tysiaka przekładka ale też nie wiadomo na co sie trafi.

No i zasadnicza kwestia czy to mechanik czy naciągacz...

Opublikowano
Napisz dokładnie co jest do wymiany może dam radę sam się tym autkiem zająć, lub jak coś to zapytam ile wezmą u znajomego w warsztacie. Ja za grubszy remont silniczka dałem 2000tys nie po znajomości więc tamci zdzierają okropnie. Zresztą masz pewnie blachy nie tutejsze i wyczuli że w desperacji lekkiej.
BMW forever!!!
Opublikowano
Propszę o pomoc!

zepsuło mi sie auto.motor zaczął mi się grzać okropnie.

Auto zostawiłem u jakiegos speca??? pod Warszawą i się zaczeło.

Okazało sie że to uszczelka i cos tam jeszcze???

Wycenił koszt naprawy na 2700.wiem ze to zdzierstwo.

Poszukuję jakiegos uczciwego fachowca z Warszawy lub okolic.Proszę o pomoc.

2700 razy to niech on się młotkiem w głowę walnie. Moze to tylko termostat albo visco. Poszukaj lepiej noirmalnego mechanika

Opublikowano
andrejan e36 skontaktuj się z jakimś forumowiczem z Wawy (np.: Marko84s). Trudno jest znaleźć dobrego mechaniora, gdy się nie zna miasta. Chyba, że znasz Warszawę, wtedy nie będzie tak źle.
Opublikowano

Dziękuje wszystkim co odpisali na mój post.

Jutro zabieram auto do siebie i na miejscu będę naprawiał.

Może będzie coś taniej.Przynajmniej będę miał jakąś kontrolę.

Tak fachman z Góry Kalwarii zdjął już głowicę zażądał 300 zł za zdjęcie.więc zapłacę i zabieram auto lawetą wole tak niż dawać wiecej zarabiać oszustowi kóry za samo splanowanie głowicy zarządał 600 zł

Jeszcze raz dzieki.

Napiszę co i jak jak będę naprawiał.

Opublikowano
Tak fachman z Góry Kalwarii zdjął już głowicę zażądał 300 zł za zdjęcie

Tego mechaniora chyba pogięło

za samo splanowanie głowicy zarządał 600 zł

A to już :jawdrop:

Opublikowano
Może ten fachman myśli że jest jedno-osobowym autoryzowanym serwisem BMW- ja bym takiemu za zdjęcie głowicy nie dał 300 zł- ponieważ jeśli się nie zadeklarowałeś że by brał się za ten remont- to jakim prawem - samowolnie odkręcił głowice - no chyba że się zgodziłeś -to inna sprawa - ale i tak 300 zł za co?? Przecież to zwyczajna kradzież. Panowie takich "ekspertów" to powinno się za jaja wieszać - to nie mechanik tylko złodziej!!! Wiem że to łamanie zasad forum ale właśnie w swoim temacie (poście) powinieneś umieścić dane tego "mistrza".
masqo