Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mam pytanie. Czy można wyświetlić temperaturę na wyświetlaczu komputera na środkowej konsoli? Jak w większości E39 padły mi piksele i nie bardzo widać wskazania i mam nadzieję że może jakoś można to odczytać z dużego kompa? Pozdrawiam i liczę na podpowiedz! :lol:

Magzyg

Opublikowano
Przekręć kluczyk w położenie 1 lub 2. Nie trzeba włączać silnika. Wciśnij prawy przycisk na licznikach i trzymaj. Najpierw pojawi się napis: CHECK CONTROL OK. Cały czas trzymaj przycisk wciśnięty. Ekran zgaśnie a potem pojawi się TEST NR1. Puść przycisk i wciśnij lewy przycisk. Pojawi się napis: FGSTNR: ...... to jest numer VIN twojego auta. Dodaj do siebie wszystkie cyfry i zapamiętaj wynik. Wciskaj prawy przycisk aż dojdziesz do TEST NR19. Po wciśnięciu lewego przycisku pojawi się napis: LOCK: OFF albo ON. Wciskaj lewy przycisk, żeby wprowadzić wynik wcześniejszego dodawania. Wciśnij prawy przycisk. Teraz masz odblokowany licznik. Możesz wejść do wszystkich testów. NIE wykonuj ostatniego testu! Prawym przyciskiem wybierz TEST NR7 (sorry za pomyłkę w poprzedniej odpowiedzi) i zaakceptuj lewym klawiszem. Są tam trzy podtesty: KTMP (temperatura bloku silnika), N: (obroty silnika) i ATMP (o to ci chodzi!). Podtesty możesz zmienić lewym klawiszem. W czasie jazdy procedura jest taka sama. Wciskasz i trzymasz prawy przycisk aż do pojawienia się TEST NR1. Przyciskasz prawy przycisk do TESTu NR7 i trzykrotnie wciskasz lewy przycisk. Oto ona! Twoja temperatura!
Opublikowano
Witam. Zgadza się pytam o wyświetlenie temperatury na kompie w środkowej konsoli. Pozdrawiam

Magzyg

Tu nic nie pomogę. Ja mam NAVI. Sorry

Opublikowano
Witam tez mam maly problemik.... :mad2: cos sie stalo i na desce rozdzielczej po przekreceniu kluczyka na zaplon nic sie nie pokazuje(chodzi mi o poziom paliwa,temperature i ktore drzwi sa nie domkniete)dopiero to sie pokazuje gdy odpale silnik.....wiecie jak to zrobic?? bo wczesniej bylo dobrze....przekrecalem na zaplon i wszystko pokazywalo.... :cry2: HELP!!
Opublikowano
Witam. Zgadza się pytam o wyświetlenie temperatury na kompie w środkowej konsoli. Pozdrawiam

Magzyg

witam

ja niestety nie odpowiem,ale mam taki sam problem ktory dotyczy pewnie czesci posiadaczy e39 z mid,wypalja sie piksele,pewnie nie raz byl poruszny ten problem ,szukalem w wyszukiwarce ale niestety nie znalazlem,moze ktos bedzie tak uprzejmy i podpowie czy sa jakies mozliwosci naprawy tego albo podesle jakis link,(problem z wypalajacymi sie pikselami z tem.zew.,przebiegiem i wyswietlaniem komunikatow z komputera na zestawie zegarow)

Pozdrawiam

Opublikowano
Obawiam się, że pozostaje Ci jedynie naprawa tego wyświetlacza w zegarach albo wymiana całych zegarów. Temat naprawy był tu poruszany kilkakrotnie... są jacyś spece, którzy się tym trudnią ponoć... powinieneś coś znaleźć w archiwum.
Opublikowano

Witam.Dzięki Pete za radę i chyba tak zrobię. Może ktoś ma takiego sprawdzonego fachowca i poda namiar??

Z góry dzięki

Magzyg

Opublikowano

Witam i dzięki Typer. Raz jeszcze się zapytam-czy ktoś naprawiał i jst zadowolony z wyświetlania pikseli w liczniku? Pozdrawiam

Magzyg

Opublikowano
ja naprawiałem i byłem hepy pół roku sprawdz jeszcze w licznikach masz żaróweczki podświetlające liczniki i teperature jak one nie świecą też nie widać wskazań
Opublikowano

Witam!Żarówki mam ok! A pół roku to chyba za mała satysfakcja, by najmniej dla mnie!!! :cry: Pozdrawiam

Magzyg

Opublikowano

Witam i dzięki Petersen. Myślę że półroczna gwarancja na taką naprawę to trochę za mało! Podobno porządnie naprawić te piksele to spory problem, dlatego liczę na pomoc kogoś kto to ma już zrobione i cieszy się już dłuższy czas. Pozdrawiam

Magzyg

Opublikowano

Witam wszystkich!

Właśnie w sobote 10 listopada byłem u speca z nieświecącym wyświetlaczem komputera. Mój wyświetlacz pokazywał tylko pojedyncze piksele, tak że nie mozna było kompletnie nic odczytać - nawet przebiegu. Na dodatek wszystkie znaki wskazywały że ktoś tam grzebał i to ktoś bez pojęcia (jak sie okazało nawet nie podłączył kostki do zmniany pozycji świateł, a ja myslałem że jest zepsuta), tak że myślałem juz ze nic nie da sie zrobić. Ale o dziwo gościu w dosłownie 20 min :clap: naprawił wszystko łącznie z posprzataniem po tamtym "fachowcu" (jakieś sprężynki na zegarach). Tak że wszystko świeci idealnie jak nowe :dance: . Narazie jest 4 dni po naprawie, ale mam rok gwarancji.

Opublikowano
W twoich stronach dokładne dane na www.diagcar.pl wydaje mi sie że gość jest w elektronice samochodowej naprawde dobry :cool2: