Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.I przejdę od razu do rzeczy , a więc dwa dni temu zauwazylem że moje autko bmw e39 nie równo stoi (tył) różnica wynosi 1-- 3cm- ,w zależności gdzie stanę i czy zatrzymam się bezpośrednio po skręcie ,myślę że to może być pęknięta sprężyna, i tu moje pytanie czy takie peknięcie jestem w stanie zauważyć gołym okiem?

oraz czy możliwe jest aby amortyzator powodował takie odchylenie ,

Proszę o pomoc gdyż jestem w uk a mechanicy tutaj to tępe kołki -jak i reszta angoli i polecą mi zmienić całe zawieszenie :doh:

Opublikowano

witam

wystarczy ze ci pociekł amortyzator i juz nie trzyma tej wysokosci co ten z drugiej strony...

Opublikowano
Zauważylem że jeden chyba pociekl ale nie wiele bo jest tylko mała plamka na obudowie amortyzatora( z tej strony która stoi niżej) średnicy może 3 cm, .Aczkolwiek samochód trzyma się drogi jak trzeba czyli amorki trzymają mocno . A jeśli już wymiana to dwa czy jeden wystarczy?
Opublikowano
ja bym na twoim miejscu juz parami wymienial bo niewiadomo jak ten drugi juz trzyma
Opublikowano
W związku z tym że musze wymienić amorki mam pytanie co sądzicie o amortyzatorach na tył firmy KAYABA jakieś doświadczenia opinie?
Opublikowano
Nic nie zaszkodzi jak sprawdzisz czy nie pekla sprezyna. Jak sie dobrze wygniesz to zobaczysz :norty: Pamietam ze jak keidys smigalem IS to mialem to samo i walnela sprezyna :)
NO BMW - NO FUN !!!
Opublikowano

Sprężyna ma swoje miejsca w których jej początek i koniec musi się znajdować- widać gołym okiem.

Co do wymiany amortyzatorów- nigdy nie wymienia się jednego- czy drugi trzyma nie ważne.

Co do Kayaby to niezła firma- ale niewiele droższy powinien być Sachs- i to najlepsze wyjście.

Opublikowano
dzięki za odpowiedzi -- wymieniłem sprężyny -rzeczywiście jedna była pęknięta ale o dziwo z tej strony z której samochód stał wyżej, przy okazji wymieniłem amorki na blisteina, i niby wszystko ok ale PO ODŁĄCZENIU GŁOŚNIKÓW I PONOWNYM ICH PODŁĄCZENIU NIE MAM DŻWIĘKU z radia, niby działa zmienia płyty ale cisza w eterze , jest nie możliwe rzebym coś spalił bo nic przy rzdiu nie grzebałem tylko tylne głośniki zostały odłączone na ok 20 godzin- :mad2: Proszę o pomoc morze trzeba jakoś zresetować radio lub coś takiego
Opublikowano
Więc znalazłem (przerwany kabelek)-ale po wymianie amorków i sprężyn nie wiele sie zmieniło stoi dalej nie równo ok 1 -1.5 cm --i tu wątek się urywa nie wiem co mam sprawdzić -jeśli coś przyjdzie wam do głowy piszcie -