Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mam E34 520i 91r.

Mam instalacje gazową i jest taki myk.

Jeżeli jadę na gazie (nie na benzynie) wskażnik paliwa spada, poprostu zachowuje sie tak jakby auto jechało na benzynie i ubywało jej.

Kiedy zatrzymam sie, wyłącze silnik i odpalę raz jeszcze (bądź włącze zapłon) wskażnik paliwa z powrotem powraca na miejsce prawidłowe.

Dlaczego podczas jazdy na gazie wskażnik paliwa spada - nie mam podłączonego stanu gazu pod wskaźnik paliwa, paliwa nie ubywa ze zbiornika podczas jazdy na gazie więc o co chodzi.

Na poczatku myślałem że ma to związek z ekonomizerem że poprostu on steruje też w jakimś stopniu wskaznikiem paliwa ale tak nie jest .

Więc prosze o pomoć panowie CO TO MOŻE BYĆ???????? JAK PRZYCZYNA???

Edytowane przez katar14
http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano
Ja mam dokładnie to samo, nawet kiedys sie przestraszyłem (zaraz po kupnie) ze zamiast gazu pali benzynke. oczywiście przyjąłem to do wiadomości i teraz nie zwracam na to uwagi. Może ktoś sie wypowie w jaki sposób działa ten wskaźnik moze bierze stan z odpalenie samochodu a potem sobie przelicza spalanie i odpowiednio "ubywa" tej wskazówki??

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano

Dzieki a już myślałem że to tylko u mnie :D :D :D

Gadałem raz z elektrykiem od BMW (kolo z Wojkowic Komornych) i niestety nie wie ale twierdzi że napewno w tym roczniku ekonomizer nie ma nic do tego.

No i jeszcze jedno jak robię dłuższą trasę a w zbiorniku mam okolo 20 l to oczywiście wskażnik spadnie do 0 ale później nie chce się dzwignąć, coś się przycina, muszę wjechać w dołek prawym pokiem auta a wtedy wskaźnik się dźwiga. Wyciągnąłem to psinco z baku (pływak) mysle moze się zacina ale nic nie dostrzegłem, lata sobie swobonie w dół i górę (jak przechylałem go) w cienkiej rurce niestety nie rozbieralnej (przynajmniej na moje oko).

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano
wogóle te wskaźniki paliwa dziwnie działają w E34. ostatnio zalałem z 50 literków paliwa, a na wskaźniku było koło 30. Później po paru dniach zapaliła sie na chwilke rezerwa, i znow wrociło do tych 30l. teraz po 2 miesiacach od tankowania wskazuje lekko ponad 20 literków, ale lada dzien spadnie blisko rezerwy i czekam juz na zaświecenie lampki. Przy stanie około rezerwowym lubi sobie zaraz po zapaleniu pokazać z 60 literków i powoli spada do faktycznego stanu. Takze te wskaźniki nie zabardzo dobrze działają. Ale rezerwa zawsze działa :wink: i informacja ze czas tankować, i to przy instalacji gazowej jest wystarczające

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Najlepie skontaktuj się z osobą która zakładała tą instalację bo jest taka możliwośc że wskaznik poziomu paliwa po przejsciu układu na zsilanie LPG wskazuje wtedy poziom LPG w zbiorniku
  • 2 lata później...
Opublikowano
wogóle te wskaźniki paliwa dziwnie działają w E34. ostatnio zalałem z 50 literków paliwa, a na wskaźniku było koło 30. Później po paru dniach zapaliła sie na chwilke rezerwa, i znow wrociło do tych 30l. teraz po 2 miesiacach od tankowania wskazuje lekko ponad 20 literków, ale lada dzien spadnie blisko rezerwy i czekam juz na zaświecenie lampki. Przy stanie około rezerwowym lubi sobie zaraz po zapaleniu pokazać z 60 literków i powoli spada do faktycznego stanu. Takze te wskaźniki nie zabardzo dobrze działają. Ale rezerwa zawsze działa :wink: i informacja ze czas tankować, i to przy instalacji gazowej jest wystarczające

Miałem podobny objaw (pisałem kiedyś w innym poście). Byłem u gazowników bo po zdjęciu bezpiecznika od pompy paliwowej auto dostawało wibracji (podbieralo benzynę na gazie). Wyregulowali coś kompem w instalacji gazowej i teraz krecha stoi jak drucik choć przejechałem ok. 400km i zawsze mi się wskaźnik bujał dokładnie tak samo jak wam.

Polecam wyciągnięcie bezpiecznika od pompy pb i wizytę u gazownika

Pozdrawiam

Darek

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czesc

Wskaznik paliwa pokazuje caly czas max/po wlaczeniu staycji/

Czujnik w baku jest ok.Co to moze byc?

Czy jest w Warszawie jakis elektronik ,ktory moglby cos pomoc/

pozdrawiam