Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przestan oddychac...

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano

Hmm...wymienić filtr przeciwpyłkowy. :8)

Zac-nie wiem czy to by coś zmieniło.

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
....ooddychać i pierdzieć :D :mrgreen: :mrgreen:

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano
jak masz klime to wlaczyc i ci wysuszy....

Ta...klima nic nie da jeśli jest filtr zapchany.

Ja tydzień temu wieczorem w deszczu przez zapchany filtr jechałem z otwartym szyberem,szybą i włączona klimą i nawiew na maksa :lol: ...Ale już mam wymieniony i mam to z głowy.

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
w kabinie pod tunelem od strony pasażera. Wymiana jest dosyć trudna, więc ci jej nie będę opisywał, bo jak nie masz żyłki majsterkowicza, to nie dasz sobie rady, a jak masz, to znajdziesz w necie nawet z fotkami...
Opublikowano
czy w e38 ... filtry nie sa dwa... i nie są w komorze silnika po lewej stronie i po prawej przy przegrodzie ( w masce ) ?

i ja tak uwazam. a ich wymiana jest banalna. jedynie nalezy uwazac aby srubka nie wpadla za skrzynke z bezpiecznikami. tylko ta cena rzedu 300 zlotych moze odstraszac. mozna znalezc zamienniki za 80 ale nie wiem czy maja wegiel aktywny (tzn. wszyscy pisza ze maja ale czy to prawda). sprawdz te filtry - musza byc TOTALNIE zasyfione zeby spowodowac parowanie szyb (tzn mogaz zaparowac ale klimatyzacja powinna sobie z tym poradzic w 5 sekund). ja raczej obstawiam, ze gdzies ci sie dostaje woda i stoi.

Opublikowano
Ja kupiłem na allegro węglowe, 80zł za dwie sztuki i jestem zadowolony, nic nie paruje i węglowe też na pewno są, bo rzeczywiście pochłaniają zapachy.
Opublikowano
Miałem taki sam problem w E32 i E38 po wymianie filtrów przeciwpyłkowych parowanie szyb zniknęło a przy okazji zniknął dziwny zapaszek z nawiewów. :D
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

dokladnie tak jak pisaliscie filtry pod maska sa strasznie zasyfione.chyba nie byly wymieniane od nowosci.jeseli jezdzilem z klima to nie bylo problemu szyby nie parowaly.dla sprawdzenia na poczatku po prostu wyjalem te filtry na chwile i problem zniknal.bylo wilgotno na dworzu padal deszcz a szyby nie parowaly.

dzieki za pomoc!!

pozdrawiam

Opublikowano

Ustaw nawiew w strone szyby i wyłącz "auto"

u mnie pomaga

pzdr

prawdziwy mężczyzna musi mieć wał, a nie jakieś tam przeguby