Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kupilem opony Continental 235/45/17. Myslicie ze bedzie sie dobrze jezdzic czy lepiej bylo cos wezszego kupic? Ktos praktykowal taki rozmiar? Wydaje mi sie ze troszke za szerokie ale kupilem bo cena byla bardzo przystepna.
Opublikowano
Kupilem opony Continental 235/45/17. Myslicie ze bedzie sie dobrze jezdzic czy lepiej bylo cos wezszego kupic? Ktos praktykowal taki rozmiar? Wydaje mi sie ze troszke za szerokie ale kupilem bo cena byla bardzo przystepna.

za szerokie i za niskie na zime...

Opublikowano
z doswiadczenia ci mowie-za szerkie jak na zime
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano
Ale mi nie chodzi o komfort jazdy. Letnie mam jeszcze szersze i nizsze wiec wiem dobrze z czym to sie wiaze:) Pytalem jak taka opona trzyma sie na sniegu?
Opublikowano
taka opona bardzo slabo sie trzyma na sniegu, ja mielem kiedys w e36 rozmiar 225 to przy zmianie biegu z 4 na 5 mnie zawrocilo. im wezsza opona tym lepiej na snieg, oczywiscie bez przesady.
Opublikowano
Mam nowe 235/40 w letnim ogumieniu i przyznam że to dobry rozmiar do szaleństw, szybko i łatwo wprowadzić pojazd w poślizg - niezbyt bezpieczny chociaż zalecany rozmiar do mojego modelu. Przed zakupem nowych opon jeździłem na 215/45 i naprawdę były super, przy ContiSportContact 3 trudno było wywołać pracę ABS podczas hamowania "na sucho", a furka idealnie się trzymała w zakrętach. Na zimę zamontowałem 225/45 i myślę że to maks rozmiar jaki powinien być zamontowany na zimę.

Galeria moich pojazdów i ich historia

http://img149.imageshack.us/img149/6353/podpisoj3.jpg