Skocz do zawartości

Czym podświtlic ringi w przednich lampach??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czytałem dużo na forum, wszyscy mówuią o diodach,ale jak zsię któraś spali to trzeba lampę wyjmować z auta itd.

Oryginalnie np E39 ringi sa podśiwetlone światłem z żarówki przez światłowody,miałem taki pomysł żeby użyc tych światłowodów ale światło które daje dioda LED jest za słabe i jak wychodzi z światłowodów to słabo je widać,może ktoś zkolegów coś mi doradzi,POZDRAWIAM

Opublikowano

spoko,ale nie mam zamiaru tyle płacić,mam juz ringi z E39 oryginalne a teraz muszę je jakoś zamontować i podświetlić,kupiłem diody led 28000mcd i są za słabe,zamówiłem 56000mcd i zobacze jak będzie.

Na tych słabszych diodach które już mam ładnie świeci jak przyłożę diody przy samym ringu ale jak dam przez światłowód to już gorzej.

Dlatego stosuje światłowód że w przypadku spalenia się kiedyś diody to bym musiał wykręcać lampy i je rozkręcać a jak założe światłowód to diody będą poza lampą:)

Opublikowano
Dlatego stosuje światłowód że w przypadku spalenia się kiedyś diody to bym musiał wykręcać lampy i je rozkręcać a jak założe światłowód to diody będą poza lampą:)

Hmm, dobry pomysł :mrgreen: :cool2:

Opublikowano

A jak montuje się te CCFL do lampy??

Na klej czy na jakieś zatrzaski??

Opublikowano
Witam!

Jak ringi to tylko katody CCFL !. Warto dolozyc troche pieniedzy i kupic cos porzadnego.

Ja kupilem z tej stronki:

http://www.ssdd-motorsport.com/show_prod.php?prod_id=240

Zebralismy grupe 15 userow na angielskim forum i dostalismy znizke 15% :)

No ja swoich z allegro jeszcze nie zamontowalem (minely 3tyg. od zakupu).

Raz,ze mam watpliwosci jak to bedzie swiecilo, dwa, ze nie wiem jak to zrobic i trzy,ze w sumie nie jestem pewny czy do COMPACTa to sie wklada i bedzie pasowalo :)

Ja chetnie sie doloze do kupna tych ringow... ktos chetny ?

Opublikowano
ja kupilem na allegro za 70zl kolor xenon wszystko fajnie i ladnie swieca ale nie wiem jak ich zamontowac, wszystko dopasowane idealnie, tylko po wlozeniu chyba trzeba jakos na klej zeby nie wylataly na dolkach, tylko szkoda mi lampy bo moze cos nie wyjsc. Ma ktos jakis pomysl czy moze ktos juz montowal

Pozdrawiam Pawel

5.6l/100km

BMW E46 silnik M47 99` 2.0d 136KM, XENON

Opublikowano
z tego co tam wyczytalem a jestem kiepski z en to te ringi nie pasuja do wersji z xenonami tak , niech ktos podpowie, w jakiej to walucie ile na polskie to bym sie dolozyl jak by pasowako do xenonow

Pozdrawiam Pawel

5.6l/100km

BMW E46 silnik M47 99` 2.0d 136KM, XENON