Skocz do zawartości

nivomat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wydaje mi się że z nivomatem jest coś nie tak. Auto przy prędkości ok 80 km/h podskakuje jak piłka, na prostej drodze. Czy nivo można regulować? W tej chwili wygląda tak jakby był bardzo sztywno ustawiony.

Opublikowano
  • Członkowie klubu

raz

dwa

trzy

cztery

pięć

sześć

Szósty wątek pod Twoim ([E34] PROBLEM NIVO) :evil:

Szósty, szukaj - coś z tymi słowami jest nie tak :twisted:

330i coupe          335d xDrive
276218_2.png     1089970_2.png

Opublikowano
  • Autor
Wielkie dzięki Panie Grzegorzu. Wątki jakie udało mi się odnaleźć dzięki opcji szukaj są bez wartość jeżeli chodzi o przydatność w moim temacie. Proszę czytać uważnie, albo się nie wtrącać.
Opublikowano
w jakim aucie to Nivo - w E30 ???? Bo jesli tak to :shock: tak zrobie bo nie wiedzialem ze do 3 to ladowali.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
  • Autor
Dzięki Panowie, możemy zamknąc temat, bo niczego się ciekawego nie dowiem. Rzeczywiście w E30 nie montowali, ale w nagłówku (w zgodzie z prośbą z regulaminu) napisałem [E32] czy to wyjaśnia sprawę?
Opublikowano
ups - moja wina - nie doczytalem, w watku Bullita tez masz opisane problemy z Nivo - jeden z uzytkownikow opisuje jak ustawic wysokosc oraz masz podany schemat calego systemu...

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

Może masz podniesione do oporu. Wtedy amortyzatory nie mają "skoku" i biją jak glupie...

A jakim olejem masz je zalane?

Opublikowano
  • Autor

Niestety nie wiem jaki jest wlany olej (auto kupione wczoraj i na szczęście nie należy do mnie), ale rzeczywiście dość wysoko się unosi.

Tylko po co poprzedni właściciel ustawił to tak wysoko? Jeździ tak jak popsuty Citroen BX.

Opublikowano
dziś kupiłem litr za o zgrozo 60 PLN. W serwisie BMW bo gdzie indziej nie mieli...
Opublikowano
  • Moderatorzy
Wielkie dzięki Panie Grzegorzu. Wątki jakie udało mi się odnaleźć dzięki opcji szukaj są bez wartość jeżeli chodzi o przydatność w moim temacie. Proszę czytać uważnie, albo się nie wtrącać.

To ja się wtrącę.

Na drugi raz proszę trochę grzeczniej.

Pozdrawiam

Admin

Opublikowano
  • Członkowie klubu
Proszę czytać uważnie, albo się nie wtrącać.

Hm... co to ja chciałem ? a... i wice wersa :lol:

330i coupe          335d xDrive
276218_2.png     1089970_2.png