Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam male pytanko w sprawie przyciemniania tylnich lamp w bmw e36 sedan. Czy jest jakis specjalny spray do tego, moze ktos ma zdjecia swoich przyciemnionych lamp (chodzi tylko o wsteczny i migacz)? Chciałem kupić lampy czerwono-biale dymione ale kosztuja grubo ponad 400 zl., bo moje bmw jest koloru srebrnego i nie chce zeby wyszedl z tego jakis "wiejski tuning"

P.S. Z przodu i boku mam migacze dymione z allegro.

Pozdr i dzieki za info

BMW "Today, tomorrow, always"
Opublikowano
Kolego, ja przez jakiś czas miałem dymiony kierunek i migacz, tylko że folią. Są jednak też spray-e do tego, tyle tylko że folie da się odkleić a ze sprayem moze byc problem. Po pierwsze osłabisz tym światło, a po drugie niezbyt ładnie to wygląda, rzekłbym, że nawet troche wiejsko. Lepsze wg mnie są nawet standardowe z pomarańczowym kierunkiem. W końcu sie jednak zdecydowalem i załatwiłem sobie z białym kierunkiem i takie wg mnie sa najlepsze :cool2: Uważaj, też na tanie zaminniki, bo są źle spasowane i lubią być nieszczelne/rozszczelniac sie po pewnym czasie. Jakbyś chciał to mam do sprzedania oryginały BMW z białym kierunkiem. pozdrawiam
Opublikowano
duzo lepiej wyglądaja lampy w serii a pozatym kumepl miał przyciemnione sprayem i pan władza kazał zdrapywac przy nim to co było pomalowane takze raczej sensu to nie ma
Opublikowano

Ja sobie przyciemnilem lampki wczoraj a konkretnie to sam kierunek i wsteczne efekt taki:

http://images32.fotosik.pl/26/6a0ecd16c58537a9m.jpg

Mi sie podoba i to bardzo. Kupilem lakier do lamp motip w sprayu za 11zl, wymontowalem lampy oczyscilem przelecialem je papierem sciernym 1000 na mokro i prysnalem 3 warstwy. Swieca idealnie a do tego niezly efekt. :cool2:

Opublikowano
Pawelos - dobrze widze czy masz pomarańczowy kierunek z tyłu? Przyznam że fajnie wygląda choć osobiście chce założyć tylne lampy z białym paskiem :D A może tez sobie tak psiknę......
Opublikowano
Pawelos - dobrze widze czy masz pomarańczowy kierunek z tyłu? Przyznam że fajnie wygląda choć osobiście chce założyć tylne lampy z białym paskiem :D A może tez sobie tak psiknę......

Mialem. Na tym zdjeciu jest moje auto wiec nie wiem w czym problem, ja tam zoltego kierunku nie widze. :8)

Opublikowano
Źle mnie odebrałeś, pytałem czy był pomarańczowy kierunek bo ładnie go farba przykryła że "prawie" nie widać, stąd moje pytanie :D Też mam pomarańczę :mrgreen: i po twoim "dziele" zaczynam się zastanawiać czy tez nie pomalować, tylko nie wiem jak to do mauritiusblau metalic będzie się komponowało. Bo -jak wcześniem pisałem- myślałem o oryginale z białym kierunkiem a tu przyciemnione też wygląda niczego sobie :cool2:
Opublikowano

Panowie a to sie maluje wewnatrz czy na zewnatrz lampy ? Bo ja z kolei swoje bym cale czerwone zrobił i nie wiem czy warto i czy przykryje farba pomaranczowa czesc.

Jak macie przyklad czerwonych lamp to zapodajcie :)

Opublikowano
Panowie a to sie maluje wewnatrz czy na zewnatrz lampy ? Bo ja z kolei swoje bym cale czerwone zrobił i nie wiem czy warto i czy przykryje farba pomaranczowa czesc.

Jak macie przyklad czerwonych lamp to zapodajcie :)

Maluje sie to od zewntarz, sposob opisalem powyzej. IMO cale czerwone wygladaja kiepsko.

Opublikowano

Maluje sie to od zewntarz, sposob opisalem powyzej. IMO cale czerwone wygladaja kiepsko.

Chyba że masz Bunie w shawrzu i czarne kierunki z przodu -tak jak u mnie pomyśle- pokombinuje a ten motip to występuje w czerwonym kolorze?

masqo
Opublikowano

Chyba że masz Bunie w shawrzu i czarne kierunki z przodu -tak jak u mnie pomyśle- pokombinuje a ten motip to występuje w czerwonym kolorze?

W pelnej palecie czyli czarnym, czerwonym, niebieskim i zielonym, przynajmniej tyle byo na allegro :lol:

Opublikowano

Co do schwartza to jutro ciemnie swoja druga, ktora jest w schwartzu....

Fotki moge zamiescic.

Opublikowano

Co do schwartza to jutro ciemnie swoja druga, ktora jest w schwartzu....

Fotki moge zamiescic.

Moja tez jest w schwartzu i wlasnie dla tego zastanawialem sie nad czerwonymi lampami. chetnie zobacze jak wygladac beda kierunki ciemne przy ciemnym kolorze wiec jak co bede wdzieczny za foty :)

Opublikowano
jak ktoś wcześniej napisał musisz uważac na mundurowych jesli klosz bedzie zbyt Bardzo przyciemniony głownie chodzi tutaj o migacze ,miałem podobny problem kiedyś ale pisze tylko tak z własnego doświadczenia. :cool2:
Bayerische Motoren Werke
Opublikowano
Ja też mam u siebie przyciemnione lampki z tyłu. Wg mnie są doskonałą alternatywą dla białych kierunków, wyglądają nieco bardziej agresywnie. Po nałożeniu kilku warstw kierunek świeci normalnie na pomarańczowo, więc policja nie może się przyczepić. Po roku (szczególnie po częstym myciu auta) lakier zaczyna matowieć i jeśli komuś to przeszkadza to można je pomalować ponownie.