Skocz do zawartości

Skrzynia z 316 do 328?? Czy pasuje??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy mam 316 m43 '97 rok i przymierzam sie powoli do swapa na m52b28 Orientuje sie ktos jak wyglada kwestia skrzyni?? Domyslam sie ze jednak nie podejdzie ale prosze o rozwianie moich watpliwosci :)

Radość z jazdy :)

328i :)

Opublikowano
:) sprowadzilem drugie auto w touringu, bardzo zadbane i super wyposazone dlatego chce robic w nim swapa a swoje sprzedac, co prawda tez jest w bardzo dobrej kondycji ale jednak 316 jest duzo mlodsze...

Opublikowano
Kupilem drugie i chwilowo mam 2 :) To chyba rozwieje watpliwosci a wracajac do skrzyni...wie ktos cos?? :P

Opublikowano
Czy nikt sie nie orientuje jak jest z ta skrzynia?? Sprawdzalem na RealOem i napierwszy rzut oka oznaczenia poczatkowe sa takie same, jednak ostatnie 3 litery sa inne dlatego nie mampewnosci...Prosze o info kogos obeznanego w temacie...

Opublikowano

Kiedyś już ktoś poruszał tem temat.

Przeczytaj to:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=60349&highlight=

Większość na forum pisze że skrzynie się różnią . Niektórzy twierdzą że są takie same, ale nikt nie wypowiadał się co by założył skrzynie od 1.6 do R6 i powiedziałby czy jest jakaś różnica.

http://img692.imageshack.us/img692/9379/podpiswb.jpg
Opublikowano
Dzieki za podrzucenie tematu :) Hmm...niby podejdzie takze sam jestem ciekaw jak to bedzie wygladalo...planuje wrzucic dyfer z przelozeniem 3.15 bo mam taki w bdb stanie ze szpera, wiem ze ma on minimalnie inne przelozenie niz jest w 328...czy ktos wie jak moze to ze soba wspolpracowac?? Pewnie mimo wszystko pokusze sie o wyprobowanie takiego zestawu wiec bede wiedzial co i jak :)

Opublikowano
Skrzynie są praktycznie te same w 316 i 328 (Getrag S5D 250G), pasują bez problemu (wielokrotnie sprawdzone), mają te same przełożenia, więc śmiało zakładaj.
www.turboBMW.pl
Opublikowano
po mojemu to auto na zdjeciach ma silnik z serii M50 ;)

oczywiscie ze jest to M50 (i to ten silniczek jeszcze bez vanosa)

Opublikowano

Korona - bardzo mi sie podoba to co napisales :mrgreen: Mam nadzieje ze wszystko bedzie latalo jak trzeba :)

A silniczek jak najbardziej m50 ale to nie o tym aucie rozmawiamy ;)