Skocz do zawartości

sprawdzenie przebiegu poprzez VIN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyli historia auta, wizyty w serwisach z podanymi przebiegami. Czy wiecie jak to sprawdzić?? Czy może ktoś z was ma mozliwość??

Dzięki z góry

http://img201.imageshack.us/img201/7449/naforaudrp5.jpghttp://img9.imageshack.us/img9/8370/nafor.jpg

Audi A6 C4 2.5TDi Quattro Avant (było)

BMW 330 d (jest)

BMW X3 (jest)

Opublikowano
Witam! O ile wiem, to nie masz takiej możliwości, No chyba że jakimś cudownym szczęśliwym trafem masz info na 100% że to akurat auto było od nowości sprawdzane w jednej firmie wtedy da się to zrobić, ale bez info gdzie kiedy i co ile to nie masz szans, Firmy nie prowadzą międzynarodowej bazy danych. A jak wiesz gdzie masz książkę serwisową, i chcesz sprawdzić czy to prawda, i czy książki tej ktoś sam nie wypełniał to bierzesz adress tel i dzwonisz i potwierdzasz każdą pieczątkę !!! ale mogę się oczywiście mylić,,,,
Teraz to ja mam radość z jazdy :)
Opublikowano
nie wiem jak jest w BMW, ale w Audi idąc do serwisu możesz to sprawdzić i wyskoczą ci poszczególne wizyty w serwisach wraz z przebiegem,nie ma z tym problemu,warunek jest taki ze wszystko było w aso robione.

http://img201.imageshack.us/img201/7449/naforaudrp5.jpghttp://img9.imageshack.us/img9/8370/nafor.jpg

Audi A6 C4 2.5TDi Quattro Avant (było)

BMW 330 d (jest)

BMW X3 (jest)

Opublikowano

W DE jest prowadzona baza i na terenie tego kraju w każdym aso sprawdzą przeglądy (oczywiście robione w aso niemieckich).

U nas tylko w aso gdzie były robione przeglądy sprawdzisz.

Opublikowano
W DE jest prowadzona baza i na terenie tego kraju w każdym aso sprawdzą przeglądy (oczywiście robione w aso niemieckich).

Mi w DE odmowiono podania szczegolow, podano tylko kiedy i przy jakim przebiegu byl ostatni serwis!

Tomek

Marzenia się spełniają...

Opublikowano

Mi w DE odmowiono podania szczegolow, podano tylko kiedy i przy jakim przebiegu byl ostatni serwis!

Trochę źle się wyraziłem, mają możliwość, a czy chce im się sprawdzić to już inna historia.

Opublikowano

Trochę źle się wyraziłem, mają możliwość, a czy chce im się sprawdzić to już inna historia.

Byl ze mna Niemiec i on podal sie za wlasciciela. Nic nie wskoral :(

Tomek

Opublikowano

Byl ze mna Niemiec i on podal sie za wlasciciela. Nic nie wskoral :(

Gdybyś coś u nich zrobił (tzn. płaciłbyś) to powinni Ci sprawdzić.

W moim byłym 530d w inchcape w-wa, próbowali sprawdzić co "było" robione przy aucie w aso de. Znaleźli jedną pozycję (wym. pompy paliwa), a przegłądów okresowych nie było.

Opublikowano

W moim byłym 530d w inchcape w-wa, próbowali sprawdzić co "było" robione przy aucie w aso de. Znaleźli jedną pozycję (wym. pompy paliwa), a przegłądów okresowych nie było.

Wiesz, tylko, ze tak naprawde to najwazniejsze jest sprawdzenie przed zakupem, a jak szukalem auta, to ASO w Katowicach, w ktorym bylo caly czas serwisowane jedno auto ktore chcialem kupic, powiedzialo mi, ze zadnych informacji na temat serwisowania tego auta mi nie udzieli - jedynie wlascicielowi.

Tomek

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

byłem dziś w serwisie BMW i po podaniu numeru vin sprawdzili mi historię auta w de. dowiedziałem się nawet że miała wymienianą szybę zespoloną

pozdrawiam :)

Opublikowano
Witam

byłem dziś w serwisie BMW i po podaniu numeru vin sprawdzili mi historię auta w de. dowiedziałem się nawet że miała wymienianą szybę zespoloną

Też byłem w ASO kupowałem akurat silniczek do spryskiwaczy.Podszedłem do stanowiska serwisowego i zblazowanego goscia zapytalem sie czy mi sprawdzi po winie przebieg i co było naprawiane.Poprosił o dowód rejestrecyjny i po chwili miałem dane z ostatnich 5 przegladow daty przebieg i co bylo naprawiane.

Opublikowano
Witam

Też byłem w ASO kupowałem akurat silniczek do spryskiwaczy.Podszedłem do stanowiska serwisowego i zblazowanego goscia zapytalem sie czy mi sprawdzi po winie przebieg i co było naprawiane.Poprosił o dowód rejestrecyjny i po chwili miałem dane z ostatnich 5 przegladow daty przebieg i co bylo naprawiane.

tez mi tak zrobili...sprawdzisz przebieg ale samochod by musial byc caly czas serwisowany w ASO BMW z innych nie maja danych i nie chodzi tylko o PL

musi byc konkretnie z BMW /nawet jak wspolpracuja firmy to nie maja danych/

Opublikowano

W Poznaniu w BMW-Smorawinski tez udzielaja takich informacji:)

pozdrawiam,

darek

ps. faktycznie nie wszystko czasami jest ale jak odmawiaja bez srawdzenai to poprostu jest to ich wybieg gdyz musza to zrobic za darmo i dlatego czasem wymyslaja nie stworzone historie...

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
Opublikowano
a temat byl walkowany juz tyle razy na forum, wystarczy :search:
szukam zadbanej, bezwypadkowej E39 kombi w automacie, z ksenonami, z dużym komputerem najchętniej 528i (ok 30 tys. PLN), 530d, 525d (ok. 40 tys. PLN) z realnym przebiegiem nie wiekszym niz 300 tys. km ;) no i raczej nie z Francji i Włoch ;)