Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeździł ktoś z Was?

Znacie może Użytkownika w Polsce?

Jestem zainteresowany takim modelem 2005 rok.

"Wierzę, że instytucje bankowe są bardziej niebezpieczne dla naszych swobód niż armie. Poprzez kontrolę emisji kredytów, banki i korporacje zabiorą ludziom wszelką własność, dopóki ich dzieci nie obudzą się bezdomne w kraju, o którego wolność walczyli ich ojcowie."

T.Jefferson 1802 rok

• Odpowiedzi 100
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ja tez juz jezdzilem taka wersja e60.. i powiem jedno.... BOMBA....i ten silnik ma wielkie mozliwosci tuningowe....

P.S. po nowym roku rozpoczynam poszukiwania wlasnie takiego modelu....

Bylo:

'98 728iA

'96 520i

'97 528i Touring

'02 X5 4.6is

'04 M3

jest:

'06 530xd

'07 118d

Opublikowano
Ja tez juz jezdzilem taka wersja e60.. i powiem jedno.... BOMBA....i ten silnik ma wielkie mozliwosci tuningowe....

P.S. po nowym roku rozpoczynam poszukiwania wlasnie takiego modelu....

Kumpel jest teraz w Norynberdze i tam pewien bogaty emeryt będzie miał do sprzedania. Nie miałem za dużo styczności z dieslami i tak do końca nie mogę się przekonać dla siebie. W kółko słyszę same zachwyty nad tą wersją.

"Wierzę, że instytucje bankowe są bardziej niebezpieczne dla naszych swobód niż armie. Poprzez kontrolę emisji kredytów, banki i korporacje zabiorą ludziom wszelką własność, dopóki ich dzieci nie obudzą się bezdomne w kraju, o którego wolność walczyli ich ojcowie."

T.Jefferson 1802 rok

Opublikowano
Powiem tak.... Kolega ma 335d kombi ze zrobionym chipem w www.tdi-tuning.pl. i osiagi ma jak M3 E46.... A spalanie duzo duzo mniejsze......

Ja jeśli bym tuningował to tylko zewnętrznie w Niemczech i tylko Schnitzer.

Nie uznaję żadnych kombinacji.

Mam nauczkę z moją E39 540, wszystko było dobrze ,a w przypadku problemów wypięli się na mnie jak na leszcza i sprawę wygrałem miesiąc temu w sądzie.

Byłem głupi bo po co mi był ten tuning silnika. Takie tam gówniarskie wybryki. I tak nigdzie nie mogłem tego wykorzystać.

Teraz mam i będę kupował właśnie takie auta żeby ich nie tuningować.

W jakim celu tuningować auto ,które ma fabrycznie w granicach 300KM???

Ja mam "zdjętą blokadę" i jechałem kilka razy we Włoszech i Niemczech prawie 300km/h. Na przyspieszenie nie narzekam. Jak dobrze wcisnę to natychmiast muszę hamować. Z felgami 19cali jak z dzieckiem na naszych drogach

T.Jefferson 1802 rok

Opublikowano
fakt faktem..... w PL nie ma gdzie pojezdzic.... a co kol to znam ten bol w mojej poprzedniej e38 mialem 20 cali....

Bylo:

'98 728iA

'96 520i

'97 528i Touring

'02 X5 4.6is

'04 M3

jest:

'06 530xd

'07 118d

Opublikowano
Powiem tak.... Kolega ma 335d kombi ze zrobionym chipem w www.tdi-tuning.pl. i osiagi ma jak M3 E46.... A spalanie duzo duzo mniejsze......

Ja jeśli bym tuningował to tylko zewnętrznie w Niemczech i tylko Schnitzer.

Nie uznaję żadnych kombinacji.

Mam nauczkę z moją E39 540, wszystko było dobrze ,a w przypadku problemów wypięli się na mnie jak na leszcza i sprawę wygrałem miesiąc temu w sądzie.

Byłem głupi bo po co mi był ten tuning silnika. Takie tam [bAD] wybryki. I tak nigdzie nie mogłem tego wykorzystać.

Teraz mam i będę kupował właśnie takie auta żeby ich nie tuningować.

W jakim celu tuningować auto ,które ma fabrycznie w granicach 300KM???

Ja mam "zdjętą blokadę" i jechałem kilka razy we Włoszech i Niemczech prawie 300km/h. Na przyspieszenie nie narzekam. Jak dobrze wcisnę to natychmiast muszę hamować. Z felgami 19cali jak z dzieckiem na naszych drogach

w granicach 300km/h w 545? to ile to masz koni? 400KM?

"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle
Opublikowano

jezdzac bardzo szybkim samochodem to chyba nie chodzi o to zeby malo palil,sorry ale ekstremalna jazda z oszczedzaniem na paliwie to...dwie rozne rzeczy ktore nie maja ze soba zwiazku

"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle
Opublikowano

jezdzac bardzo szybkim samochodem to chyba nie chodzi o to zeby malo palil,sorry ale ekstremalna jazda z oszczedzaniem na paliwie to...dwie rozne rzeczy ktore nie maja ze soba zwiazku

Mi kolego nie chodzila o przekonywanie do tego silnika podwzgledem spalania, tylko o jego mozliwosci i technologie.....

Bo raczej nikt nie powie ze to jest zly silnik.....

Bylo:

'98 728iA

'96 520i

'97 528i Touring

'02 X5 4.6is

'04 M3

jest:

'06 530xd

'07 118d

Opublikowano
[

Nie rozumiem?

Mam około 340KM. Można powiedzieć fabryczne.

W Audi S6 miałem podobnie.

I jednym i drugim jechałem prawie 300km/h. Wrażenie było ,że można by było ciągnąć jeszcze troszkę

Czy to dziwne.

Swojej ostatniej 540 Touring nie liczę bo była grzebana.

Z kumplem z ASO z Wwy jeździłem na pokazach cztery lata temu 540 i bez problemu zamykała licznik.

Samochód zamyka licznik i dalej przyspiesza ...no to ile jedzie? Wiadomo, że więcej jak 260 czy 280

T.Jefferson 1802 rok

Opublikowano

masz racje ,ale tylko dlatego ze napisales ze ekstremalnie szybka jazda nie ma nic wspolnego z oszczedzaniem,natomias b.szybka jazda to juz co innego i to mozna łączyc z dislem,a bmw ma swietne disle do takiej wlasnie jazdy,mocne z duzy momentem obrotowym i bardzo ciche i kulturalne,to istny majstersztyk

Opublikowano
[

Nie rozumiem?

I jednym i drugim jechałem prawie 300km/h. Wrażenie było ,że można by było ciągnąć jeszcze troszkę

Czy to dziwne.

Z kumplem z ASO z Wwy jeździłem na pokazach cztery lata temu 540 i bez problemu zamykała licznik.

Samochód zamyka licznik i dalej przyspiesza ...no to ile jedzie? Wiadomo, że więcej jak 260 czy 280

Acha, czyli licznikowe, nie faktyczne. :)

Opublikowano
[

Nie rozumiem?

Czy to dziwne.

np. M5 E39 po zdjeciu blokady pojedzie max 296km/h czyli prawie 300km/h, a M3 E46 mniejsze i lzejsze auto bez blokady 285km/h max.

Wiec podejrzewam ze takie auto jak 545 bez blokady przy swojej wielkosci i masie ze 275 poleci max. Schnitzera 540tka to 268-270km/h, ale tam koni nie ma 286 tylko troche wiecej, standardowa 540 poleci bez blokady ze 255 max.

Skad wiesz ile bylo dokladnie? masz HUD na szybie? w 545 licznik jest do 260?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

535d jeździło mi się bardzo fajnie, już od dołu łapie dużą moc. Nie trzeba kręcic jak w 4.4 benz powyżej 2-3 tys żeby czuć moc.

To co mnie najbardziej przeszkadzało w tym modelu to klekot (omg, ale to klekocze, 745d brzmialo dużo lepiej moim zdaniem). No i możliwe problemy. Jeśli będziesz kupował z niskim przebiegiem i zaszanowaną, możesz spać spokojnie. Ale jeśli trafisz na pechowy model, to odłóz pare groszy na 2 turbinki i inne podzespoły. Nigdy nic nie wiadomo z tak wyżyłowanymi dieslami :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
e39 530i jedzie wedlug katalogu 250 km/h, wiec 540i pojedzie chyba troche wiecej niz te 5 km/h po zdjeciu blokady...

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

Wiem jaki mam licznik i nie lubię mędrkowania. Raz tylko mieliśmy okazję jechać z kumplem jeden za drugim. Na jego liczniku wskazywało 280km/h, na moim liczniku na maxa, a było wrażenie ,że samochód mógł jeszcze jechać z większą prędkością. Nie jestem debilem i nie jeżdżę często po publicznych drogach nawet w rajchu z takimi prędkościami. Robi się to co jakiś czas przez chwilę dla delikatnej adrenalinki.

Jeśli chcę mocniejszych wrażeń to korzystam z nurburgring.

Kolega z ASO z Wwy jeździ tam regularnie.

Jeździł z Heidfeldem dwumiejscówką.

Jest szansa ,że i mi się to uda w maju

T.Jefferson 1802 rok

Opublikowano
Wiem jaki mam licznik i nie lubię mędrkowania. Raz tylko mieliśmy okazję jechać z kumplem jeden za drugim. Na jego liczniku wskazywało 280km/h, na moim liczniku na maxa, a było wrażenie ,że samochód mógł jeszcze jechać z większą prędkością. Nie jestem debilem i nie jeżdżę często po publicznych drogach nawet w rajchu z takimi prędkościami. Robi się to co jakiś czas przez chwilę dla delikatnej adrenalinki.

Jeśli chcę mocniejszych wrażeń to korzystam z nurburgring.

Kolega z ASO z Wwy jeździ tam regularnie.

Jeździł z Heidfeldem dwumiejscówką.

Jest szansa ,że i mi się to uda w maju

znam takiego czlowieka co mowil kiedys ze popsul mu sie licznik i jak jechal szybko po drodze wychilil glowe za szybe i widzial w drugim samochodzie jaka predkoscia jechal :mrgreen: to juz bylo czyste bajkopisarstwo. Tak z ciekawosci jak to byl samochod kumpla ze wskazywalo 280km/h ?

Nie ma bata, 545 nie dojdzie do predkosci prawie 300km/h, po prostu za mala moc do takiej wielkosci auta

Opublikowano
535d jeździło mi się bardzo fajnie, już od dołu łapie dużą moc. Nie trzeba kręcic jak w 4.4 benz powyżej 2-3 tys żeby czuć moc.

Trzeba bylo skoczyc do serwisu, zamiast sie zastanawiać....

Ta V8 rwie od dolu jak glupia, i nie ma szans zeby turbo, gdzie mam laga tak czy inaczej, lepiej ciągnelo od dolu, niz V8. No way!

Może niektórzy nie zdają sobie sprawy, że dociągnąć do 250 km/h nie jest znowu tak trudno, 200+ koni w aucie klasy średniej i tyle.

Żeby pojechać 275 km/h trzeba już co najmniej 300 KM.

Żeby bylo 300 km/h ponad 400 KM.

A potem każdy kiloemetr więcej do dziesiątki koni więcej.

Auta 600KM jeżdżą z trudem 330 km/h.

Opublikowano

Trzeba bylo skoczyc do serwisu, zamiast sie zastanawiać....

Ta V8 rwie od dolu jak glupia, i nie ma szans zeby turbo, gdzie mam laga tak czy inaczej, lepiej ciągnelo od dolu, niz V8. No way!

Może niektórzy nie zdają sobie sprawy, że dociągnąć do 250 km/h nie jest znowu tak trudno, 200+ koni w aucie klasy średniej i tyle.

Żeby pojechać 275 km/h trzeba już co najmniej 300 KM.

Żeby bylo 300 km/h ponad 400 KM.

A potem każdy kiloemetr więcej do dziesiątki koni więcej.

Auta 600KM jeżdżą z trudem 330 km/h.

Nie można prędkości maksymalnej uzalezniać tylko od mocy. Znam auta, które mają mniej mocy jak 300KM i jeżdżą 280km/h.

W programie BMW PUMA moja 545 ma podaną prędkość maksymalną 283km/h.

Na zachodnim paliwie rwie do przodu jak głupia :mrgreen:

T.Jefferson 1802 rok

Opublikowano

RafałBMW ile Ci te 545 pali w cyklu zatłoczone miasto?

te nasze 3.0 diesle są ekonomiczne ale jakoś nie polubiłem tego dzwięku chociaż ostatnio pojeździłem nowym Patrolem 3.0d i wysiadłem przerażony że ludzie w tym nie tracą słuchu

hej

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Boogie --> to chyba nie jeździłeś 535d. Tam nie trzeba przekraczac 2 tys obrotów by czuć że już masz moc, jak to w dieslu. Benzyna ma troche inna charakterystyke, a moja to jest prawie nówka i w trybie sport 333km wciska w fotel ;)

tora --> poniżej 14 raczej nie zejdziesz po miescie w 4.4 benz.

Opublikowano

e34 525i bez problemu jedzie 250 km/h (sprawdzone), więc myślę

że takie 545 pojedzie dużo więcej... no ale nie jechalem 545 więc nie wiem.

tylko 1.8 ale daje rade;)
Opublikowano
Boogie --> to chyba nie jeździłeś 535d. Tam nie trzeba przekraczac 2 tys obrotów by czuć że już masz moc, jak to w dieslu.

Nie kumam kompletnie jak można się zachwycać jakimś dizlem mając pod nogą V8, jedź do seriwsu radze Ci.

Ja w moim sztruclu moge i deptać od 1500 obr na 4-ce, leci do przodu jak należy.

POmijam że 545, na 540 stare, zleje jak sie patrzy tego nwoczesnego dizla 535d.

Znowu zaczyna się glupie gadanie o dizlach.

R6 to R6, lubi obroty, a jeszcze z turbo tym bardziej.

Jak widzę, większość pisze o prędkościach licznikowych.

525 nigdy nawet sie nie zbliży do 250 km/h.