Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

co sadzicie zeby wstawic mikser za przeplywomierzem?

dzis mi znowu wywalilo gaz! podczas jazdy wcisnolem delikatnie pedal gazu i strzal rozmontowal dolot (przeplykwa cala)

czy mikser za przeplywka wyleliminuje chociaz troche strzaly?

ma ktos takie rozwiazanie?

Opublikowano

ale jak bedzie mikser za przeplywomierzem to moze podczas wybuchu przeplywomierz bedzie nieruszony?

zawsze mniej tego gazu w dolocie bo krotsza droga

bo mi kolejny dzis padl :evil: 2 w ciagu 1,5 miesiac :evil:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

nie usuwaj skutków tylko przyczyny !!! Gaz nie strzela sam z siebie. Sprawdź świece ( podrabiane NGK za 5 zł na giełdzie :nienie: ) , przewody, kopułkę i palec rozdzielacza, luz zaworów ( może wypalone gniazda zaworowe ? ) . Jeżeli wszystko w elektryce jest ok to trzeba sprawdzić instalację gazową pod kątem regulacji - zbyt uboga mieszanka gazowa sprzyja wystrzałom.

Ja mam instalacje II generacji z mikserem przed przepływką - trzy lata jazdy bez wystrzałów i z używaniem kick down . Regularnie co ok. 8 tyś km. regulacja zaworów , wymiana świec co ok 15 tyś. 9 ( polecam świece DENSO - J16CR-U, a przewody SENTECH )

Nie sztuka wymieniać przepływomierz co 1,5 miesiąca.

BMW... and nothing else matters