Skocz do zawartości

automat rzezi po wrzuceniu wstecznego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam ten problem praktycznie od zakupu (wrzesien), kupilem go z przebiegiem 101.000 i zgadza sie to z ksiazka serwisowa, stanem samochodu i po ogledzinach samochodu zgodzil sie z tym tez moj mechanik, ale nie w tym rzecz.

W momencie gdy wrzucam R - bieg lapie z lekkim opoznieniem co jest norma, ale czasami z pod spodu samochodu wydobywa sie dziwne rzerzenie, sluchalem tego z moim mechaniorem i on twierdzi ze dzwiek jest wyraznie od strony silnika, a nie od strony skrzyni (nasluchiwal w kanale)

Pierwsza sugestia - zmiana oleju i filtra. Zmiana wykonana w warsztacie specjalizujacym sie w bmw, no i niestety przypadlosc pozostala.

Dodam ze dzwiek ten nie pojawia sie zawsze, raz jest raz go nie ma - nie zalezy to od temperatury oleju - zarwno na zimnej skrzyni jak i na cieplej

:?: Czy ktos sie z tym juz spotkal?

:?: Czy ktos ma jakies sugestie?

:?: Czy ktos moze polecic warsztat do ewentualnego przegladu skrzyni w 3miescie

Rocznik 1992 2.0 coupe

528iA Touring pali srednio:

http://images.spritmonitor.de/166705_5.png LPG/Pb95

Opublikowano
w trojmiescie sa 2 warsztaty naprawiajace ASB w gdyni na dabka chyba i w gdansku gdzies w drodze do nowego portu! Ja bylem w gdyni wymienilem olej,koles za robote i uszczelke skasowal niezbyt duzo wiec ceny chyba ok! od 8 lat robi tylko ASB i mercedesy wiec ma sporo czesci pod reka! O tym w gdansku nie wiem za duzo ale tez juz kilka dobrych lat grzebie w ASB wiec jest szansa ze wie o co chodzi:) jak nie znajdziesz to poszukam i podesle Ci namiary do nich???
Opublikowano
czy obiaw jest tylko jak wrzucasz wsteczny?? jeśli tak to silnik nie ma nic do tego przecież kręci sie w ta sama stronę czyli to raczej zbieg okoliczności, ja bym stawiał na łożysko dociskowe sprzęgła i/lub wycięty synchronizator biegu wstecznego (w e34 jest synchronizowany) ewentualnie wyrobiona tulejka wałka od wstecznego biegu

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
ja ze swojej strony mogę podpowiedzieć tylko tyle, że mam to samo.... ale chyba tylko jak jest mróz. nie mam pojęcia zielonego co to może być. jak znajdziesz to proszę o rozwiązanie :-)
Bring More Women
Opublikowano
pompa paliwa powiadasz? możliwe. a echo ze zbiornika roznosi hałas. raz chodziłem przy niej dookoła jak idiota, pod spód zagladałem, mało się nie wściekłem...i nic. ale ja to stwierdzam tylko jak jest na minusie tak jak dziś. akuart mi zarzezilo.chciałem posluchac jadąc przy otwartej szybie, wciskam guzik a tu trzask!....szyba sie odkleiła od szyny bo mi przymarzła.... :oops: ja zwariuje proszę pana, ja zwariuje!...
Bring More Women
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano
Objawy o których piszecie wskazują na to że jest to uszkodzona któraś poduszka silnika. Przypuszczam że silnika a nie skrzyni bo pisałeś że dzwięk jest słyszalny spod silnika a nie z pod skrzyni. Dżwięk się pojawia przy wrzuceniu biegu wstecznego czyli kiedy tył samochodu lekko się uniesie i silnik ustawi się w innej pozycji. W momencie kiedy dojeżdzasz do wspomnianego garażu zapewne hamujesz i w tym momencie przód samochodu lekko się opuszcza i silnik znowu znajduje się w takiej samej pozycji jak przy wrzucaniu wstecznego. Dlatego dzwięk ten słyszalny jest w tych dwóch przypadkach.

PZDR :)

GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :dance:

http://img171.imageshack.us/img171/9086/2fn2.jpg