Skocz do zawartości

Pasy bezpieczeństwa nie zwijają się

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem jak w temacie. Pasy właściwie zwijają się ale bardzo leniwie. Od jaiegoś czasu zabieram sie za rozebranie boczków i sprawdzenie co się da zrobić. Miał ktoś może podobny problem i może mi coś podpowiedzieć? Nie chcę rozbierać wszystkiego tylko po to żeby stwierdzić że potrzebuję jakiejś części, i składać na nowo. Wiecie o co chodzi :wink:
Opublikowano
Hmm... części do pasu bezieczenstawa nie kupisz bo jest to traktowane jako cała część. Czy to Ci aż tak bardzo przeszkadza?. Jeżeli tak sugeruje zakup nowego. jak rozbierzesz to nie wiem czy to potem złożysz prawidłowo a na bezpieczenstwie swoim a tym bardziej swoich bliskich nie ma co oszczedzac. Koszt nowego pasu w ASO to ok 350 zł.
Sprzedam felgi aluminiowe 15"
Opublikowano

Wiesz... Ja u siebie ostatnio wymieniłem jeden. Co do używek.... A jaką masz gwarancję że nie pochodzą one z auta powypadkowego, nie są gdzieś naderwane, albo osłabione i że w razie wypadku zadziałają prawidłowo??? ZADNEJ!!! Jak już pisałem, na tym akurat nie warto oszczędzać. Chyba nie chciałbyś potem przez całe życie żałować złej decyzji, że chciałeś oszczędzić 100 czy 200 zł.

Ponieważ wymieniałem po stronie pasażera gdzie siedzi moja dziewczyna dałbym nawet i 500 zł. No ale to juz nie moja decyzja...

Pozdrawiam.

Sprzedam felgi aluminiowe 15"
Opublikowano
Pasy są leniwe ze starości (tak mi się wydaje). Myślałem że wystarczy tam w środky jakąś sprężynę wymienić czy naciągnąć i będzie git, nie wiedziałem że to większa robota... chyba faktycznie zostawię tak jak jest... dzięki
Opublikowano
ja slyszalem ze mozna bybylo popsikac do srodka jakiegos Wd40 lub cos takiego do polepszenia smarowania...ale nie recze za to,tylko slyszalem...
B M W
Opublikowano

WD40 bym odradził, bo potem odbije się cały pas na ubraniu:)

mam ten sam problem, w srodku jest sprężyna ale czy da się coś z tym zrobic to dopiero się przekonam jak się zabiorę za pas, bo czasu brak i napiszę czy da się coś poradzić.

Opublikowano
kolego po zakupie swojej e36 tez miałem problem z pasem od strony kierowcy, rozwijał sie ale bardzooo leniwie sie zwijał trzeba było powolutku go naprowadzać, postanowiłem zobaczyć co jest nie tak ,ku mojemu zaskoczeniu okazało sie że w w tym wycieciu w boczku gdzie wsuwa i wysuwa sie z niego pas jest taka plastikowa zaślepka która zasłania by nie było widać dużej szpary i to ona była jakoś tak dziwnie wsunieta że blokowała , przytrzymywała pas a ten nie miał możliwosci swobodnie sie zwinąć, po poprawieniu tego plastki wszystko wróciło do normy, spróbuj moze u ciebie problem tkwi w ym samym miejscu, powodzenia.