Skocz do zawartości

Boczki drzwi - podklejanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Czy ktoś z was probował podklejać tapicerke boczków drzwi? musze to zrobić bo od strony kierowcy odstaje materiał od podłokietnika i strasznie to wygląda :( Boczek mam już w domu, od wewnętrznej strony wyciąłem nożykiem cienki pasek tektury w miejscu gdzie materiał odstaje i tamtędy mam zamiar wpuścić klej ale za cholere nie wiem jakiego kleju użyć żeby pod paru dniach/msc znowu sie nie odkleiło :shock: Jak ktoś juz probował to robić to prosze o porade jakiego kleju użyć :wink:

Pozdrawiam

Opublikowano

heh wlasnie tez z tym walcze. na tylnich drzwiach odeszla ta skora od podlokietnika i z boczku i wypchnelo welur. odkleilem ten welur, naciolem pod nim skore i wpuscilem klej. kupilem w praktikerze klej do tapicerek, cos kolo 13zl kosztowal, wyglada i smierdzi jak butapren. potem na wszytko polozylem kaloryfer, zeby mocno przycisnal. niestety na drugi dzien skora znowu odeszla, nie wiem czym oni to oryginalnie kleili ale w zalamaniach skora jest mocno naciagnieta i po prostu ja wypycha. musialem bardziej naciac skora pod welurem i ulozyc tak, zeby jej nie wypychalo. teraz pod welurem mam niezla dziure w skorze ale tego nie widac na szczescie. drugi raz kleilem kelejem montazowym ale tez widze ze kiepsko. na razie trzyma, ale idealnie to nie wyglada. jak sie wkurze to przywale szczywaczem tapicereskim i tyle :)

jak ktos zna jakis super klej to tez bede wdzieczny.

Wszystko o dieslach BMW .::: http://www.bmw-diesel.pl :::.
Opublikowano
Ja na aucie z tylu nacialem skore na calej dlugosci pod welurem... klej tapicerski - silikon - rozporka na 24 godziny i trzyma sie elegancko juz kilka miesiecy. A kilka razy z tylu jechaly osoby ktore tam łapy trzymaja...

http://img571.imageshack.us/img571/7404/logotds.jpg

Naj.... forum o TDS-ach http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano
No nie wiem, ja chyba sprobuje osmiorniczką, mam nadzieje ze bedzie ok :roll: a co do odklejania tej capicerki... łatwa sprawa czy trzeba sie namęczyć zeby nic nie popsuć/pogiąć?? :wink:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ja tam 2 boczki przykleiłem na butaprenie i sie trzymają. pozdrawiam
http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg
Opublikowano
ale chodzi ci o odklejanie tej welurowej tapicerki od tej skorzanej?? ja maielm troche odklejona wiec tylko pociagnalem i odeszla pieknie. musisz delikatnie powolutku odrywac i zobaczyc jak idzie :)

Juz sie z nią uporałem i powiem że ciężko było bo klej mocno trzymał, ale wszystko ok :wink: teraz tylko kupić dobry klej i mysle ze bedzie ok...

Opublikowano
Nie wiem jak jest ze skórą, ale ja mam poliwinyl i odeszła jego część nad takim podłokietnikiem na drzwiach no i oderwała się przez to część tapicerki. Żaden, qwa, klej nie chce tego złapać :D Ale wciąż szukam.
Opublikowano
jeszcze lepiej ja mam odklejone tylne boczki w drzwiach które mam ze skóry ,a ta skóra na podłokietniku jest cholernie naciągnięta przez co ta skóra z boczku sie odkleja :x cały czas z tym walczę az kiedys podjadę do tapicera i niech on mi to zrobi pozdrawiam
Opublikowano
ahh te boczki :wink: Ja narazie oderwałem materiałową tapicerke z boczków i naciąłem skóre w miejscu gdzie przykrywa ją ta tapicerka, teraz juz skora nie jest naciągnięta i można kleić :lol: Zamowiłem na allegro klej- mam nadzieje ze dobry :roll: no i zobaczymy... Jak skończe to napisze jak poszło :wink:
Opublikowano
Hehe też walczę z tymi boczkami. Ponacinałem tą skórę i przygwoździłem ją zszywkami. A boczki z tapicerki przykleiłem klejem do tapicerek. Po letnich upałach znowu tapicerka zaczęła odstawać:duh: Jak ktoś namierzy klej który by utrzymał na miejscu te boczki niech da znać :modlitwa:
Opublikowano
widze ze nie tylko ja mam z tym problem :P u mnie jest to samo :/ ten kawałek materiału odchodzi mi od tapicerki :/ butapren odrazu odpadł, też szukam jakiegoś dobrego kleju, myśle nawalić dużo KROPELKI i będzie git :)
Opublikowano

siwers... no nie wiem czy to dobry pomysł kropelki sie używa ---->kropelke hehe :lol: nie no tak serio to takie kleje kleją jak jest ich cienkawarstwa, jak nawalisz dużo to nawet nie zaschnie :wink:

ps. ja już zamowiłem klej na Allegro... ciekawe jak sie spisze :roll: