Skocz do zawartości

xenon plus CB radio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wiatm, nie wiem czy to wina jakis podrobek czy ogolnie xenonow. Ale mam CB radio i jak podjade blisko do kogos kto ma xenon to w radyjku mam jakies zaklocenia. Czy te przetwornice emituja jakies fale?? Czy moze ktos mial tez taki problem?? Chcialbym kupic kiedys xenony ale nie bede mogl wtedy kozysatc z CB, a jak wiadomo u nas sie jezdzi caly rok na swiatelkach.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano (edytowane)

ja mam xenony + cb i jest ok

ale tak dla ciekawostki, ostatnio jechalem innym samochochodem z lepszym sprzetem /cb/ i przejezdzajac kolo starego komarka mialem szumy wiec moze cos w tym jest

Edytowane przez premier
Opublikowano
bardzo smieszny. Zdziwilo mnie to jak kumpel mnie zapytal czy chce kupic od niego tanio xenony. Potem mi powiedzail zbym podjechal pod jego auto. No i zaczely sie zaklocenia. A jakie masz xenony?? Oryginalne czy jakies dokupione?

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano

U mnie w aucie tez mam ksenony - kupione z allegro. i mam CB radio UNIDEM.

Nic niepokojącego mi sie nie dzieje. Zadnych zakłuceń i zadnych dodatkowych szumów.

jest OK

Opublikowano

te szumy komarka tez mialem w takim radiu jak twoje. moze to wina tego modelu radio...jest za czule?? ja osobiscie mam alana i jest gicio.

dodam ze te drugie auto ma taka sama antene jak moje wiec tez nie jest to wina mocy anteny

Opublikowano
wiekszosc xenonow z allegro zakloca

Zgadzam się, te chińskie przetwornice mają to do siebie, że zakłócają CB.

Miałem w Bertonce HIDy i Unidena (nie Unidema :wink: ) i lekkie szumy były; gdy wyłączyłem światła - ustawały.

Kolega założył HID do A3 i masakra! CB tak szumi, że można się dogadać jedynie na bardzo krótkiej odległości. Ma TTI770.

Po włożeniu Unidena było lepiej, ale szumiało nadal (bardziej niż u mnie w Bertone)

PS. Pytałem właściciela Passata z oryginalnymi xenonami i powiedział, że u niego xenony nie zakłócają CB.

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti