Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Wiele bylo tu tematow dotyczacych wymiany reflektorow w E32/E34, wiele razy padal tez link:

http://www.dagmar.win.pl/sklep/shopping/product_enlarge.php?id=194

Chcialem zatem zapytac, czy ktos z Was kupil konkretnie te swiatla w konkretnie tym sklepie? Pytam, bo wiem ze na rynku jest duzo tanich produktow ale o bardzo niskiej jakosci, a zastanawiam sie wlasnie nad w/w sklepem. Dlatego prosze o kontakt ludzi, ktorzy kupili tam reflektor. Warto zamawiac? A moze kupic gdzie indziej? Z gory dzieki za wszelkie sugestie.

P.S. Ten reflektor ma juz soczewke czy trzeba ja dokupic?

Obecnie, po 10 latach przerwy (!): E85 Z4 3.0i R6 M54 '03 + LPG

We wspomnieniach: E32 740i V8 M60 '93 oraz E34 520i R6 M20 '90 + LPG

Opublikowano
Z tego co się orientuje producentem jest DEPO i wiekszość handluje właśnie nimi. A reflektor jest kpl z soczewką.
Opublikowano

Z tego co wiem firma DEPO jest jedną z najlepszych produkujących reflektory "nieoryginalne". Ich oferta jest ogromna. Produkują praktycznie całe oświetlenie zewnętrzne do 90% samochodów będących na rynkach światowych.

Ciekawostką niech będzie fakt, ze nawet niemiecka firma IN- PRO, której kupowałem ostatnio najnowszy model reflektorów z ringami zleca produkcje właśnie firmie DEPO :jawdrop: . Również kierunki które świeżo założyłem w wersji CLEAR LOOK są firmy DEPO ( na fotce jeszcze ich nie ma)

Dla przypomnienia pokaże jak to wygląda>

http://www.burgmania.net/img/lampy/4.jpg

W światłach które pokazujesz są soczewki w komplecie.

Jeśli idzie o ten sklep wysyłkowy to sam jestem ciekawy czy ktoś tam kupował. Ja osobiście jestem zawsze za zakupem w realu takich rzeczy.

> Pozdrawiam <

*MariuszBurgi*

(OO=[][]=OO)

"""""""""""""""

Opublikowano
Witajcie.

Wiele bylo tu tematow dotyczacych wymiany reflektorow w E32/E34, wiele razy padal tez link:

http://www.dagmar.win.pl/sklep/shopping/product_enlarge.php?id=194

Chcialem zatem zapytac, czy ktos z Was kupil konkretnie te swiatla w konkretnie tym sklepie? Pytam, bo wiem ze na rynku jest duzo tanich produktow ale o bardzo niskiej jakosci, a zastanawiam sie wlasnie nad w/w sklepem. Dlatego prosze o kontakt ludzi, ktorzy kupili tam reflektor. Warto zamawiac? A moze kupic gdzie indziej? Z gory dzieki za wszelkie sugestie.

P.S. Ten reflektor ma juz soczewke czy trzeba ja dokupic?

mnie też to czeka albo przestanę jeździć w nocy

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano
Ja mam czarne światła HELLI świecą super ale nie występują w żadnym zamienniku a szkoda bo świecą o 100% lepiej od zwykłych.
www.klinika-bmw.pl
Opublikowano

ja kupilem wlasnie w tym sklepie nowe swiatelka depo, sklep polecam

jestem zadowolony

ktos zapodal ten link a propo poprawy swiatel, no to sobie poprawilem :)

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano
Ja mam czarne światła HELLI świecą super ale nie występują w żadnym zamienniku a szkoda bo świecą o 100% lepiej od zwykłych.

o co chodzi z tymi czarnymi bo nie czaje.

a ja powiem wam ze szukam płaskich reflektorów od.....125p. tylko zeby były z plaska szyba.to dopiero dobrze swiecło.a drogowe jakie beda H4+h1:)

e39 3.0D
Opublikowano

CZrne reflektory są robione na zasadzie że platki który jest w lampach mijania (który nie ma żadnego wpływu na jakość świecenia - chodzi o ten pierścień dookoła soczewki) jest czarny. Natomiast w lampach od świateł drogowych jest wkładka , taki jakby krzyż, który dzieli lampę na cztery części a w odbłyśniku(takim samym jak w normalnej lampie) odbijają się czarne ściani tej wkładki co sprawia wrażenie że odbłyśnik jest czarny.

były też wersje z przyciemnianymi kloszami reflektorów jednak te lampy już podobno świeciły nico słabiej.

Natomiast te wkładki o których pisałem są bardzo fajne, można je dostać na E-Bay'u i sobie samemu wstawić jednak jest z tym troszkę zabawy. Ewentualnie ktoś z ambicjami i zacvięciem mógłby sobie sam zrobić taki krzyż i wstawić, natomiast ten pierścien z lampy mijania to wystarczy wyjąć i pomalować na czarno bo on żadnego wpływu na świecenie lampy nie ma

http://yourdomain.com/images/broken_link.gif
Opublikowano
jest dokladnie tak jak mowisz - ja teraz zmienilem sobie soczewki (same) na nowe - akurat sie udalo wyjac z Niemieckiej betki dopiero co sprowadzonej i juz mam super swiatelka - koszt 60 pln komplet :D

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

Sam myślałem o założeniu czarnych swiateł do swojej lalki i nawet znalazłem takowe na rynku wtórnym w idealnym stanie. Nie kupiłem ich ponieważ nie miały "uśmiechu" a to akurat bardzo mi się nie podoba... :cry:

Dlatego przykatowałem portfel :cry: , dołożyłem i kupiłem IN- PRO z ringami :D

W końcu czego się nie robi dla swoich pojazdów...

> Pozdrawiam <

*MariuszBurgi*

(OO=[][]=OO)

"""""""""""""""

Opublikowano
ja zawsze wole obejrzec towar przed kupnem i teraz bede sie tego trzymal, dzisiaj przyszedl do mnie zamowiony na allegro halogen i byl pekniety, jedyny raz nie chcialo mi sie tracic czasu na szukanie i chcialem byc wygodny, teraz zaluje
Opublikowano
ja zawsze wole obejrzec towar przed kupnem i teraz bede sie tego trzymal, dzisiaj przyszedl do mnie zamowiony na allegro halogen i byl pekniety, jedyny raz nie chcialo mi sie tracic czasu na szukanie i chcialem byc wygodny, teraz zaluje

Zaraz zaraz... jeśli kupiłeś halogen na aukcji a z opisu nie wynikało, ze był pęknięty to masz prawo odesłać towar i żądać zwrotu kasy wedle przepisów obowiązujących na allegro...

> Pozdrawiam <

*MariuszBurgi*

(OO=[][]=OO)

"""""""""""""""

Opublikowano
wiem ale w ofercie byly dwa halogeny a ja zamowilem jeden takze to bylo raczej zamowienie prywatne a nie w roli aukcji, wydaje mi sie ze teraz nie da sie juz nic zrobic, na szczescie pekniecie jest bardzo male i nie jest to chyba warte zachodu