Skocz do zawartości

E39 czy można wyrzucić katalizator?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciekawa teoria..wyrzucilem i jest ok....takim mysleniem sie kierujac mozna wyrzucic wiele innych rzeczy z auta....

ile to zbytecznych i niepotrzebnych rzeczy montuje fabryka :mad2: mozna smialo wymontowywac bo i tak dalej dziala :mad2:

W fabryce ekipa doswiadczonych i uczonych ludzi cos montuje a w polsce pan heniek i romek z warsztatu w garazu i takl wie lepiej-mozna zdemontowac.... :mad2:

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

CZĘŚCI ZA GROSZE-skrzynie od 250zl,mosty tylne od 150zl,zawieszenia,blachy

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano
Witam kat to tylko ochrona środowiska i strata kilku koni po wywaleni auto ożywa natychmiast ,a ze spalin niedopala to inna sprawa :norty:
Opublikowano
To przełóż łopatologicznie bo nie kapuj kat ma filtr!!!???, oczyszczają się przez temperature po mojemu dopalają się innego sposobu niema. :P
Opublikowano
Ciekawa teoria..wyrzucilem i jest ok....takim mysleniem sie kierujac mozna wyrzucic wiele innych rzeczy z auta....

ile to zbytecznych i niepotrzebnych rzeczy montuje fabryka :mad2: mozna smialo wymontowywac bo i tak dalej dziala :mad2:

W fabryce ekipa doswiadczonych i uczonych ludzi cos montuje a w polsce pan heniek i romek z warsztatu w garazu i takl wie lepiej-mozna zdemontowac.... :mad2:

Nie jest zalecane wycięcie kata, ale tylko ze względów ekologicznych. Katalizator w530d z 98 ma juz swoje lata i swoj przebieg, wiec wydaje mi się, że po tylku latach to bedzie bardziej przeszkadzał niz pomagał w aucie. Chyba, że wymienisz katy na nowe to wtedy bedzie jak najbardziej OK!. W każdm razie napwno nic sie nie stanie po wycieciu katalizatora. Turbinka będzie troszke swobodniejsza :D

Opublikowano
Dzięki przynajmniej wiem że nie spowoduje to żadnych komplikacji ze sterowaniem silnika a co do poprawy osiagow slyszalem ze potrafia byc lepsze.
Opublikowano
Dzięki przynajmniej wiem że nie spowoduje to żadnych komplikacji ze sterowaniem silnika a co do poprawy osiagow slyszalem ze potrafia byc lepsze.

czytaj dokladnie posty to sie dowiesz ze tak nie jest!!!

wszyscy zachwyceni brakiem kata zrobili to w autach starszej generacji i byli niby zadowoleni..

ale rob co chcesz....

wstaw jeszcze stozek i magnetyzer

i koniecznie niebieskie diody na maske :jawdrop:

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

CZĘŚCI ZA GROSZE-skrzynie od 250zl,mosty tylne od 150zl,zawieszenia,blachy

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano
Katalizator w530d z 98 ma juz swoje lata i swoj przebieg, wiec wydaje mi się, że po tylku latach to bedzie bardziej przeszkadzał niz pomagał w aucie.

I chyba tu jest pies pogrzebany - poprawa osiągów następuję z reguły w starych autach, z niesprawnymi (przytkanymi) katalizatorami. Nie sądze, żeby w aucie z nowym katalizatorem, taka akcja wpłynęła na zauważalną poprawę osiągów.

Opublikowano
poprawa osiagow ,,najbardziej '' odczowalna jest w dislu wywalałem w 2 bez turba i naprawde była roznica tylko ze w katach było czarno !!w benz mondeo 2.0 mimo ze wst strumienice jakos bez rewelacji :mad2: takie przerobki to raczej tak dla swiadomosci :cool2: tez nie wiem co zrobic z katem w bmw ale chyba go wytne i sprawdze , jesli jest ok zawsze mozna wstawic , a moze juz jest tylko obudowa ???bo tez mi tak sie zdarzało :twisted2:

http://img.userbars.pl/98/19415.gif

Sprzedam lampa kombi e39 prawy tył , poduszki pow.dzrzwi przednich- pytania na pw lub gg

Opublikowano
Rozmawiałem z mechanikiem który już od lat siedzi w BMW i mówi że nie wpłynie to na silnik jedynie co to moge mieć ciut większe spalanie ale to dla tego że bedzie szybciej się wkręcac w obroty a tak jak już ktoś pisał to nie jest nowy katalizator tylko 9letni dwa nawet mój brat wie że katalizator odbiera mocy gdyż przytszymuje spaliny. Pozatym w dislu montuje sie te psełdo katalizatory po to by auto dostało homologacje na czystoś spalin i tyle. Pozdrawiam wszystkich i dzieki za podjęcie tematu.