Skocz do zawartości

Na benzynie dławi się i szarpie, na LPG idealnie. POMOCY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Problem mam od zakupu. NA benzyne samochód nie chodzi jak samochód, chodzi fatalnie, dławi się, nie trzyma wolnych obrotów itp. na gazie chodzi idealnie. Ponoć słyszałem że mogę mieć brudne wtryski. Jakiego preparatu dodac do benzyny żeby je przeczyścić. No i słyszałem że powinienem na próbe przejechać z 30 km ponad na taj benzynie i może się poprawić...

Moja instalacja BRC przełącza na LPG 2-3 sekundy po odpaleniu więc wstyd jest odpalać mi przy kimś samochód, bo musze mu lekko gazować żeby że zgasł i telepie nim póki się nie przełączy na LPG

Jak się kasuje kompa w M40? Jakiś myk z aku? Ktoś wyjaśni?

Opublikowano

speców od brc :?:

modyfikowane pod wieczkiem przeplywki :?:

No ja jeszcze nie slyszalem zeby montujac instalacje gazowa trzeba bylo rozbierac przeplywomierz :shock:

Opublikowano

nie wiem kto i po co ci tam grzebal w przeplywce......

jesli na lpg silnik chodzi dobrze czyli wnioskujemy ze krokowy dziala w odpowiedni sposob.( albo i wogole nie dziala dlatego zrobiono to o czym pisze NIZEJ-bo kiedy sie wlasnie zacina to nie trzyma obrotow)

Powiem ci w oparciu na moich doswiadczeniach ( no jesli przelywomierz dziala jak powinien) przestawiono ci przepustnice w celu takim aby chodzilo na gazie :nienie: ale przestawienie czyli uchylenie przepustnicy ( po to aby mieszanka powietrza z gazem dostawala sie szybciej i bez klopotow, pomijajac krokowy) powoduje bledy na TPS przez co kiedy silnik chodzi na Pb wariuje bo niby dostaje dawake paliwa i powietrza jak na ustawienia biegu jalowego ale z 2 strony nie wie co robic bo przepustnica jest otwarta.Oto rozwiazanie twojego probelmu

Opublikowano
też mam BRC, też mi coś majstrował ktoś w przepływce, i też jak kupiłem swoją niunię to cos było nie tak na Pb.....a teraz śmiga i na tym i na tym jak trzeba...tyle że tak..jak zalałem kiepską 95( co prawda już nie leje tego) to się przydławił czasem..na 98 latam cały czas i nawet nie kaszlnie...trochę bawiłem sie przy układzie zasilanie(benzyną) i zaczął śmigać jak trzeba.