Skocz do zawartości

Witam i proszę o wskazówki przy zakupie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich po raz pierwszy.

Właśnie omówiłem telefonicznie szczegóły transakcji i w środę jadę po swoje pierwsze BMW. Nie będę pytał co wybrać, bo do tego sam doszedłem, ale proszę o wskazówki i rady na co zwrócić uwagę przy oględzinach auta. Chodzi o E32 735 Long automat '90?

Pozdrawiam Przemek

Patrzcie w lusterka, BMW są wszędzie!
Opublikowano
Witam Wszystkich po raz pierwszy.

Właśnie omówiłem telefonicznie szczegóły transakcji i w środę jadę po swoje pierwsze BMW. Nie będę pytał co wybrać, bo do tego sam doszedłem, ale proszę o wskazówki i rady na co zwrócić uwagę przy oględzinach auta. Chodzi o E32 735 Long automat '90?

Pozdrawiam Przemek

Czy silnik równo pracuje, czy automat dobrze zmienia biegi, sprawdź całe wyposażenie dodatkowe "każdy przycisk ma działać" bo inaczej będziesz tracił czas i nerwy na naprawę. Wiadomo coś może nie działać to obniżamy cenę, sprawdź czy autem nie trzepie przy 80 - 90 km/h, niech właściciel pokaże Ci jakiego auto ma kopa tylko uważajcie bo ślisko ;-)

Auto z gazem czy bez?

Ile chcesz dać pieniędzy za tą przyjemność? :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Mam propozycję przyklejenia tego typu tematu na górę.

Najlepiej jakby ktoś opisał dokładnie procedurę jak sprawdzać E32.

Jaka ma być buda?

Jaki ma być lakier?

Jak zawieszenie?

Jak silnik?

Jak skrzynię?

Wał, most?

Bajery?

Jakby ktoś zrobił taki przewodnik po kupnie byłoby super i oszczędziło by to powtarzania bardzo często tego samego tematu, a może ogólny stan e32 na drogach by się poprawił :D

http://pomocdrogowakrk.pl

Tel:790 580 495

Opublikowano

sprawdz kazda glupote, kazda lampke i kazdy przycisk.

samochod ma miec zimny silnik jak przyjedziesz, zebys mogl zobaczyc czy chodzi rowno na zimnym, zobacz poziom plynow, szczegolna uwage zwroc na plyn chlodniczy i olej oraz czy z wydechu nie leci dym o kolorze plynu, sprawdz cala karoserie (na kanal najlepiej), dobrze by bylo podjechac do jakiegos serwisu i podlaczyc pod kompa i zobaczyc czy nie ma bledow

Opublikowano

Jestem wzruszony :)

Nie kupuję pierwszego samochodu w życiu, ale daliście mi mnóstwo cennych informacji! Auto ma obecnie wymienianą uszczelkę pod głowicą. Stara już popuszczała, acz można było jechać. ma pełne wyposażenie elektryczne, tylko fotele szmaciane :). Nie świeci komputer z prawej, ale być może tylko podświetlenie padło... Reszta w środę max w czwartek. gdyby ktoś coś jeszcze chciał dodać, bardzo proszę. Na pewno sporo osób na tym skorzysta.

Opublikowano
Sprawdź czy nie była bita i nie ma na niej sto kilo kitu a zwłaszcza z przodu wszystkie zgrzewy muszą być fabryczne to jest najważniejsze w BMW a później ślinik skrzynia i bajery
Opublikowano
Ludzie ile razy jeszcze beda wstawiane takiE tematy.przem777 jest wyraznie napisane-ZANIM ZAPYTASZ POSZUKAJ.ten temat byl poruszany a kupowanie e32 nie rozni sie niczym od zadnego innego kupowanego samochodu... te same porady i wogole.a jesli nie kupujesz pierwszego samochodu to w czym masz problem??

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano

Po pierwsze mam problem z takimi ludźmi jak Łukasz735.

Po drugie nie kupuje poloneza, fiata czy Łady ( o których pewnie wydaje Ci się że masz także fantastyczne pojęcie).

Po trzecie ludzie odpisują, bo potrafią pomóc i podzielić się wiedzą jaką posiadają.

Po czwarte forum przestudiowałem i padają prośby o pomoc w wyborze E32, a ja zawęziłem pytanie do konkretnego modelu.

Po piąte w regulaminie forum jest napisane, że odpowiedzi powinny dotyczyć pytania i należy unikać zmiany tematu. Niestety wydaje mi się że kolega Łukasz735 nie zastosował się do tego punktu.

Pozdrawiam i dziękuję wszystkim za pomoc.

Niebawem podziele się wrażeniami z jazdy.

Opublikowano

bedziemy ci strasznei wdzieczni bo nikt z nas nie widzial na oczy e32-pozdrwaiwam i zycze milej jazdy nowym bmw JA ci dam tylko jedna rade jak kupujesz to kup V8 a nie bedziesz napewno zalowal

<>

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano

W takim razie i ja odbiegnę od tematu.

Skoro uważasz, że posiadanie BMW i Fabii to połączenie lansu, pewnie i bajeru z tanim, niemal koreańskim stylem życia, to informuję Cię że reprezentujesz podgatunek bardziej żenujący niż czteropaskowy lans w lanosie z przyciemnianymi szybami i kominem z ikarusa w wydechu. Wyświetlanie w opisie czego to nie masz w swoim garażu to żałosna próba dowartościowania swego chorego ego. Smutny przypadek. Bo widzisz różnica między nami jest taka, że bez tych samochodów byłbyś nikim, a ja mam nadzieję, że ten samochód beze mnie będzie niczym.

jeszcze jedno, skoro nie potrafisz pomóc, to chociaż nie przeszkadzaj.

Opublikowano
nie wiezielm ze az tak mocno Cie tym uraze :handshake: wycofuje to co powiedzilem wczesniej... a co do Twojego zakupu e32...po pierwsze nie napalaj sie!!! bo to jest najgorsza rzecz...najwaznejsze jest serducho :D mam 735i z 89r i jestem zadowolony z niej bardzo.ma juz przejechane swoje kilometry ale nadal jest w swietnej formie.spalanie jest w normie chodz brakuje jej troche dynamiki.moglo by byc 740i:) ale ogolnie...nie patrz na licznik ile ma km przebiegu.patrz na oparcie kierowcy,kierownice i na pedał hamulca czy jest gumka na nim zuzyta.patrz na detale-przyciski itp.przewiez sie i zbobacz czy nie ma bicia w kierownicy...

One heart,one beat

Moja E32 735i