Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Heh ....

Wczoraj podjechałem pod dom i wszytko bylo ok .. dziś rano wsiadam do auta i co widze - sprzęgło leży w podłodze jak gdyby nigdy nic .

Płyn hamulcowy jest ok wszytko ok a sprzęgła brak .

Jak biore je do góry to jak spręzyna skacze i stoi na górze jak dotknę to po 1 cm spada na dół i jest w podłodze zero płynności całkowicie bezwładne. Dodam że sprzęgło było lekko zajechane i jak dla mnie się slizgało lekko . Czy mogło pozrywać spręzyny na tarczy czy docisk czy co ?

Jakieś sugestie ?

A może wysprzęglik albo pompka dzięki za info !

" I want to fly into your sun

Need faith to make me numb

Live like a teenage christ

I'm a saint, got a date with suicide. "

Opublikowano
Heh ....

Wczoraj podjechałem pod dom i wszytko bylo ok .. dziś rano wsiadam do auta i co widze - sprzęgło leży w podłodze jak gdyby nigdy nic .

Płyn hamulcowy jest ok wszytko ok a sprzęgła brak .

Jak biore je do góry to jak spręzyna skacze i stoi na górze jak dotknę to po 1 cm spada na dół i jest w podłodze zero płynności całkowicie bezwładne. Dodam że sprzęgło było lekko zajechane i jak dla mnie się slizgało lekko . Czy mogło pozrywać spręzyny na tarczy czy docisk czy co ?

Jakieś sugestie ?

A może wysprzęglik albo pompka dzięki za info !

Winy szukałbym w tym układzie. Mechanicznie sprzęgło prawdopodobnie tak nagle nie odmówiłoby posłuszeństwa......

Dla jednych więcej niż marka.........

Dla innych skuteczne narzędzie do lansu......

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Witam

Odgrzewam temat bo dzisiaj u siebie zauważyłem identyczny problem - po trzech dniach postoju wsiadam, a tu pedał w podłodze i tak samo po ruszeniu nogą odskakuje. Dodam, że od paru dni pojawia mi się komuniakt o niskim stanie płynu hamulcowego. To może mieć jakiś związek?

@ kingkill33: Rozwiązałeś już swój problem? Co się działo?

Zanim pojadę do serwisu chciałbym wiedzieć jak rozmawiać z mechanikami.

Opublikowano
Dodam, że od paru dni pojawia mi się komuniakt o niskim stanie płynu hamulcowego. To może mieć jakiś związek?

:jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop:

TAK MA DOSYĆ DUZY ZWIAZEK bo sprzeglo i hamulce masz hydrauliczne...i tak sie sklada ze to ten sam obieg plynu hamulcowego

:jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop:

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano

To, to już akurat wiem.

Pytanie tylko jak duży to związek i czy wystarczy dolać płynu czy takie objawy oznaczają coś poważniejszego :?:

Opublikowano (edytowane)
moze siłownik się zapowietrzył, albo poprostu skończył sie ,trzeba od spodu może popatrzec, nigdy przy tym nie grzebałem ale ,wydaje mi sie ze to jest przyczyna, .-pzdr------------- :arrow: :arrow: :arrow:[ miałem tak w VW busie 2200, mechanik rozebrał siłownik[wtedy było trudno załatwic od ręki nowy czy używany],wyczyścił b. drobnym papierem ściernym i włozył nowy simer na tłoczek, i do końca już nie miałem z tym problemów,pamietam,że nie mogłem dolać płynu bo nie wiedziałem ,gdzie jest zbiorniczek wyrównawczy-chciałem podpompować]okazało sie ze jest w liczniku-he he] Edytowane przez jerzy
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano
Pytanie tylko jak duży to związek

No jesli masz uklad hydrauliczny....i tym samym obwodem co hamulce sterowane jest wszystko....To wystarczy naprawde nie duży ubytek zeby byly problemy.....pierw padnie sprzęgło a potem hamulce :) - zawsze taka kolejnosc... Pisales ze CI sie kontrolka zapalila od plynu!....Wiec jaki problem dolac.....PO paru podpompowaniach bedziesz mogl jechac...ale polecam odpowietrzyć caly uklad....Konsekwencji takiego ubytku raczej nie powinienes miec zadnych chyba ze wciskales biegi na sile :clap: wtedy skrzynia :mrgreen:

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano

Nie było mnie chwilke tak problem rozwiązałem od reki tzn wysprzęglik przy skrzyni biegów przepuszaczał i układ sie zapowietrzył ...

Nowy kupiłem za ok 80zł wymiana 40zł i wszytko jak nowe ... Mozesz szukać jeszcze przy pedale sprzegła czy pompka nie siadła jest tez tania ale jak jest sucho to na bank przy skrzyni ... pozdro

Opublikowano
Nie było mnie chwilke tak problem rozwiązałem od reki tzn wysprzęglik przy skrzyni biegów przepuszaczał i układ sie zapowietrzył ...

Nowy kupiłem za ok 80zł wymiana 40zł i wszytko jak nowe ... Mozesz szukać jeszcze przy pedale sprzegła czy pompka nie siadła jest tez tania ale jak jest sucho to na bank przy skrzyni ... pozdro

mialem to samo

:twisted:

Opublikowano
ile za to cacko chcesz to wisniowe :) ?

Opublikowano

Witam wszystkich.

Zacząłem od początku - dolałem płynu do MAX, pojeździłem trochę, popompowałem hamulcami, potem dolałem jeszcze do MAX, po opadł i sprzęgło zaczęło się powoli podnosić. Po jeszcze kilku pompowaniach hamulcem wszystko wróciło do normy :)

Autko w tym tygodniu idzie na gruntowny przegląd do warsztatu przed zimą łącznie w wymianą wszystkich płynów ustrojowych. Wtedy okaże się czy faktycznie gdzieś nie cieknie i jak usunąć przyczynę definitywnie.

Tak czy inaczej dzięki za wszystkie rady :modlitwa: Przynajmniej będę wiedział jak reagować jak mi serwis zacznie wygadywać niestworzone historie :)

PZDR

YatzeK