Skocz do zawartości

[ E39 ] ksenon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Od paru dni mam problem z lewym ksenonem, gdy zapalam swiatla na desce kontrolnej pokazuje mi ze mam przepalona zarowke, a po jakies 1-2 min zapala sie lewy ksenon powoli... Druga sprawa mam wrazenie ze ten lewy swieci na niebiesko a prawy bardziej na bialo? Co sie dzieje?
Opublikowano
Od paru dni mam problem z lewym ksenonem, gdy zapalam swiatla na desce kontrolnej pokazuje mi ze mam przepalona zarowke, a po jakies 1-2 min zapala sie lewy ksenon powoli... Druga sprawa mam wrazenie ze ten lewy swieci na niebiesko a prawy bardziej na bialo? Co sie dzieje?

Prawdopodobnie to się dzieje, że palnik wyładowczy kończy swój żywot (na to wskazywałoby odbarwienie emitowanego światłą na kolor niebieski).

Dla jednych więcej niż marka.........

Dla innych skuteczne narzędzie do lansu......

Opublikowano
TEraz ta lewa cdo sie nie zapalala odrazu, zapala sie normalnie swieci na niebiesko po czym wchodzi w odcien fioletowego i na bialy... Pada? Jakby co gdzie kupic te zarniki? jak to zakladac?
Opublikowano
ja kupowalem na allegro koszt ok 150 pln za 2 szt Philipsa - najlepiej wymieniac 2 na raz zeby rownomiernie swiecily
Opublikowano

nie jestem znawca ale w standardzie sa chyba 4300k [i takie kupilem]i sa OK jak dla mnie - swieca bardziej na bialo niz te co pokazales na stronkach nie wiem jak z zywotnoscia tych innych ... :?:

pozdr

Opublikowano
kup 6000K im większa wartość tym kolor przechodzi z niebieskiego w fioletowy i proporcjonalnie do tego oświetlenie drogi będzie malało. Czyli przy temperaturze światła 12000K lampy będą świecić na fioletowo i w nocy nic nie będziesz widział.
Tuning is not a crime it's a way of life!!
Opublikowano
walsnie ;p ja musialme zaplacic 250zl za szt. ale najgorsze jest to ze zakladam dzis zarowki i co... na poczatku siweca na niebiesko,a pozniej przechodza w odcien ziltego i na bialy ;| Mialem osramy i siwecily na niebiesko. Kupilem philips'a takie same odpowiedniki i [BAD], siweca jak zwykle zarowki... ale... slyszalem ze one potrzebuja czasu na tzw. rozswiecenie?! ze ponoc po paru ms moga mi zaczac swiecic na niebiesko? Slyszal cos ktos o tym?
Opublikowano

Koledzy, uwazajcie na zarowki xenonowe z Allegro!

Doszly mnie sluchy, ze sprzedawane sa zarowki z serwisow. Mechanizm jest taki, ze wymienia sie zwykle pare i gdy jedna padla totalnie pozostaje druga w miare sprawna, ale juz nie nowa. Spece paruja te zarowki mniej - wiecej na ta sama barwe i wio, na Allegro! Sa nawet pakowane w oryginalne opakowania serwisu BMW, lub wkladane w delikatnie otwarte pudelka fabryczne.

Moze sie myle, moze to tylko plotka, ale ostroznosci nie za wiele... Szczegolnie, gdy towar podejrzanie tani...

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano
na poczatku siweca na niebiesko,a pozniej przechodza w odcien ziltego i na bialy ;| Mialem osramy i siwecily na niebiesko. Kupilem philips'a takie same odpowiedniki i [bAD], siweca jak zwykle zarowki... ale... slyszalem ze one potrzebuja czasu na tzw. rozswiecenie?! ze ponoc po paru ms moga mi zaczac swiecic na niebiesko? Slyszal cos ktos o tym?

???