Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie pomóżcie ! wracałem dziś z Zielonej Góry do Wałbrzycha i po drodze zaczeły się dziać dziwne rzeczy z samochodem, pojawiły się problemy z ruszaniem z miejsca, auto ładnie wchodziło na obroty ale nie chciało przyspieszać ,operując delikatnie pedałem gazu napędzałem się do 120 km/H i jakość szło jechać, gdyby nie automat - to moje pierwsze auto z taką skrzynią - powiedziałbym że to tarcza sprzegła się ślizga albo awaria docisku . 20 km przed domem auto przestało jechać do przodu o dziwo wsteczny działa bez zarzutu .dodatkowo teraz przy wbiciu D pojawia się komunikat o błędzie programu skrzyni biegów . Doradzcie co to może być , jakie koszty i czas naprawy , tak długo czekałem na moje wymażone auto , moja Pani utnie mi ja..a mieliśmy jechać na święta w góry

Bawara to 735i 90rok ze stycznia

Yano

Opublikowano

Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazuja na to, ze w tym roku w gory nie pojedziesz :mrgreen:

Na moje oko masz tarczki do wymiany, skrzynie trzeba sciagnac i rozebrac na warsztacie i o ile mam racje (a mam nadzieje ze jej nie mam) to ok. 3 tys. PLN za doprowadzenie tego do porzadku. Przerabialem temat doslownie w tym tygodniu.

Obecnie, po 10 latach przerwy (!): E85 Z4 3.0i R6 M54 '03 + LPG

We wspomnieniach: E32 740i V8 M60 '93 oraz E34 520i R6 M20 '90 + LPG

Opublikowano
skołuj sobie na hipcika uzywke,moze uda cisie kupic za psie pieniadze gdzies
Opublikowano
Witam. Jeśli się zdecydujesz na używaną to podaję Ci namiary na osobę która niedawno wystawiała skrzynię na allegro. Nr tel 608-734-687. Była to skrzynia 4HP-22, czyli taka jak w Twoim aucie i podobno w dobrym stanie, a człowiek chciał za nią 1000 zł.
Opublikowano

SaintMan sprzedaj namiar gdzie robiłeś i czy jesteś zadowolony

za wszystkie posty wielkie dzieki !

Yano

Opublikowano
SaintMan sprzedaj namiar gdzie robiłeś i czy jesteś zadowolony

za wszystkie posty wielkie dzieki !

Yano

Adres i telefon masz w Polecanych Warsztatach - woj. opolskie. Osobiscie dodalem i jestem bardzo zadowolony. Zreszta robie auta tylko u nich od 3 lat.

Obecnie, po 10 latach przerwy (!): E85 Z4 3.0i R6 M54 '03 + LPG

We wspomnieniach: E32 740i V8 M60 '93 oraz E34 520i R6 M20 '90 + LPG

Opublikowano

CZesc,

Tak mi sie nasunelo,ze jakbys juz wimienial na manual, to nigdy nie zakladaj kola dwumasowego tylko od razu zmien na zwykle kolo zamachowe z kompletem sperzegla przystosowanym do normala.Przy dwumasowce niedlugo po zalozeniu uzywki znowu zaczna Ci sie ciekawe klocki.

Z moim zrodel wynika ze pasuje od modeli do 88r, lub od 635csi, bylo tam wzmocnione a te same rozstawy.

Pozdrawiam

kamil

Pozdrawiam

Kamil

(...)trzeba wiedziec kiedy ze sceny zejsc

NIEPOKONANYM...(...)