Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam cos mi sie zrobilo ze jak wlaczam nawiew na cieply to caly czas ziomno grr;// przestawiam na szyby tylko i juz cieplo.. na nogi i do srodka to caly czas ziemne powietrze krecenie nic nie pomaga ;/ prosze o pomoc
Opublikowano
Ja u siebie przerabiałem to kilka dni temu. Rozumiem że nawiew masz manualny... U mnie nie łączyła ta kostka z tyłu za panelem, docisnełem i jest ok. a wcześniej wiało np tylko ciepłym (gorącym) i ni jak nie mogłem przełączyć - tak jak piszesz nie pomagało kręcenie. Spróbuj docinąc tą kostke ewentualnie zdjąć i jeszcze raz nałożyć, ma zabezpieczenie w postaci przesuwanego plastiku na niej.
Opublikowano

Jesli chodzi o nawiew ciepłego powietrza w E36 - to na nogi leci ciepłe, na szyby ciepłe - natomiast na kierowce można skierować tylko i wyłącznie nawiew zimnego powietrza. Powód jest oczywisty - ciepłe powietrze na twarz kierowcy = powolne jego usypianie.

Pozdrawiam serdecznie.

Opublikowano
Jesli chodzi o nawiew ciepłego powietrza w E36 - to na nogi leci ciepłe, na szyby ciepłe - natomiast na kierowce można skierować tylko i wyłącznie nawiew zimnego powietrza. Powód jest oczywisty - ciepłe powietrze na twarz kierowcy = powolne jego usypianie.

totalna bzdura, u mnie leci ciepłe gdzie chcę, a jakby nie leciało to bym się wkurw** i to naprawił, a z bezpieczeństwem to nie ma nic wspólnego bo przecież z pozostałych wylotów można zagotować kabinę równie dobrze jak ze środkowego.

Opublikowano
odkrecam obudowe od regulacji ogrzewania itp pod tym jest taki kremowy plasit nie mam pojecia jak go zdjac wyjac nie moge sie dostac do tylnych kabli nawiewu regulacji ogrzewania itp ;/ wiecej srubek nie ma ;/ i ten sam motyw cieplo tylko grzeje na szyby a nogi i nawiew do srodka chlodne ;//// co zorbic a dzialalo dobrze jeszcze nie dawno