Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam pytanie, jaki wlać olej do silnika?

auto e46 n42 2002 316ti 115KM przebieg 84 tyś km, valvetronic

nie wiem jaki był zalewany poprzednio....

w instrukcji wyczytałem BMW longlife 01 FE

proszę o pomoc bo to pilne

tylko 1.8 ale daje rade;)
Opublikowano
a do 320d 99r 205tys km jaki do tego najlepiej na stronie castrola 0w40 edge sport. dobty bedzie

Napisz poprawnie o co Ci chodzi.. :lol: Miniumum składowe przynajmniej..

Opublikowano

jutro jade zalać castrolem edge 0W-30

strona castrola jest super, dzieki eXIDe

pozdrawiam

p.s chmurka do diesla to chyba sa inne oleje

Opublikowano
320d - Mobil 1 5w50, ale chyba po programie przejde na MOTULA

Ja tez mam Mobila 1 5W50 tylko ze w 318i i nie narzekam od wymiany do wymiany nic nie bierze oleju, a tez sie zastanawialem nad wymiana, ale stwierdzilem ze jak nie bierze oleju to nie bede eksperymentowal i pozostane przy tym :cool2:

Opublikowano

ok, wymieniłem dziś

castrol EDGE 0W-30

5 l + filtr oleju + filtr powietrza +robota = 440 zł w Mag-Polu,

dużo, mało?

Opublikowano
O kuźwa :duh: to co oni 150zł min. za wymianę wzięli :?: Aleździerstwo.Takie firmy mają zniżki w sklepach więc za olej nie zapłacili więcej jak 170-200zł max + filtry max 80-100zł.Ale mają przycinkę...
Opublikowano

5l Mobila 5W50 + filtr oleju + filtr powietrza + uszczelka pod dekiel zaworow + robocizna = 250

Wymieniałem w ten wtorek i to nie w Mag Polu :mrgreen:

Wiec Ty zes niezle przeplacil moim zdaniem :duh:

Opublikowano
5 litrów oleju = 285 zł (wiem ze mozna kupic taniej ale w cenie wymiania) + filtr oleju 35 + filtr powietrza 75 boscha + 40 zł za wymiane dwóch filtrów = 440. (0,5 l zostało i zabrałem ze sobą)
Opublikowano

Ricky - sam pytałeś, czy te 440zł to dużo czy mało.

Moja odp: dużo.

Olej z filtrem oleju wymieniam w warsztacie, gdzie olej (np Mobil 5W50) mam z beczki (taniej niż kupno opakowania 4l/5l),

filtr paliwa w normalnej cenie, wymiana obu zawarta w cenie oleju.

Filtr powietrza kupuję i wymieniam sam. Nigdy nie przekroczyłem 200zł :wink:

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano
Następnym razem kup sam wszystko i za wymianę zapłcisz 50zł(wszystkiego) ale gdzie indziej.Ceny ci dali zaporowe a normalnie za duzo taniej kupowali sami.Wymiana filtrów trwa 5min i za to 40zł :mad2: ,to juz wliczone jest w wymiane oleju.
Opublikowano

no pewnie przepłaciłem, nie spieram się...

tak to jest jak człowiek nie zna się super na wszystkim,

najpierw mi chcieli wcisnąć filtr powietrza za 140 zł (po dwóch tel okazało się że jest jednak za 75 i to boscha) potem na pyt ile płace usłyszałem 500 :shock: dopiero po interwencji okazało sie ze jednak 440...

p.s

niestety w wawie czeszą na wszystkim, że aż miło :evil:

Opublikowano

taka rada :jeżeli chcesz się dowiedzieć ile kosztują filtry klocki tarcze itp.

dzwoń do BMW i pytaj co ile kosztuje potem zadzwoń do intercars-u i odwiedz strony allegro i będziesz miał rozeznanie co gdzie i za ile

• 6 miesięcy temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
witam pomoze mi ktos z wybraniem Oleju do silnika. Rok 2000 330 D. sprawdzałem na stronie Castrol ale nie wiem czy dobrze to sprawdziłem bo jest tam jakies oznaczenie M57 a nie wiem co to oznacza. Wynika z tego ze to ten Edge Sport 0W-40 ale nie jestem pewien. Mógłby ktos dla mnie to spr ?

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

• 5 lat później...
Opublikowano
Witam. Mam Compacta 316ti Valvetronik, i czeka mnie wymiana oleju. Poprzednio Ojcu wciśli Castrola Adge 10w40 i z tego co słyszę to nie ten olej powinien być w silniku. To teraz mam pytanie czy mogę przy zmianie przejść na 0w30 (lub inny, jaki?), a i ten Castrol szału nie zrobił musiałem dolewać. Czy zmienić na inną markę, jak tak to na jaką? Co polecacie?