Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kilkanaście osób przynajmniej na tym forum ma to samo. Jest to czujnik TYLKO I WYŁACZNIE poziomu oleju. Nic sie z nim więcej nie wiąże. Ten czujnik psuje sie na potęgę. Wskazuje za niski poziom nawet gdybyś 10 litrów oleju nalał :) Wymiana nie jest łatwa- tak przynajmniej wynika ze schematu. jak co 3 tkm zajrzysz na miarkę to czujnik niepotrzebny zdaje sie być. No chyba że ktoś jest pedantem i chce mieć wszystko na TIP-TOP.
Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
Opublikowano

ja mam benzyne ale tez wymienialem w/wymieniony czujnik-

draznila mnie ta palaca sie przez minute kontrolka i sprawdzanie poziomu oleju.

Dosc drogi byl bo jakies 100 euro.

Opublikowano
Ta kontrolka to norma kazdy tak ma ona po zapaleniu bada poziom oleju a jak jest w normie to gasnie jak by bylo zle swiecila by sie caly czas. Jaki czujnik kto to wymyslil

Pozdrawiam Pawel

5.6l/100km

BMW E46 silnik M47 99` 2.0d 136KM, XENON

Opublikowano

uszkodzony czujnik i swiecenie kontrolki pzez minute to nie jest norma :mad2:

Po wymianie czujnika w/wymieniona kontrolka nie swieci sie wiecej tylko przy odpalaniu auta blysnie chwile na czerwono.

Opublikowano
Ta kontrolka to norma kazdy tak ma ona po zapaleniu bada poziom oleju a jak jest w normie to gasnie jak by bylo zle swiecila by sie caly czas. Jaki czujnik kto to wymyslil

No i tak powstała pierwsza na świecie kontrolka która coś mierzy :) Do tej pory było tak że mierzył czujnik i przesyłał sygnał 0_1 na kontrolkę a ta sie albo swieciła albo nie :D

Zgadzam sie że jest badany pomiar ale zobacz co napisał Bad_Boy :!: :!: :!:

Dlaczego niby kontrolka miałaby zaprzątać głowę kierowcy skoro jest wszystko OK :?: Skoro się świeci kontrolka tzn ze czujnik wykrył za niski poziom! Jeśli zatem poziom jest OK to znaczy że czujnik jest coś nie teges.

No chyba że nadal obstajesz Chmurka przy tym że kontrolka jest tożsama z czujnikiem???

Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)