Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich !

1. Mam problem z centralnym zamkiem. Otwiera sie bez problemow, gorzej jest z zamknieciem. Jak przekrece kluczyk to zamknie sie i po chwili otworzy. Wszystkie czujniki sprawdzone. Zlokalizowalem ze jest jakas usterka w drzwiach kierowcy. Jak otworze drzwi i zamkne troszke energiczniej to wtedy sie zamknie. Ktos mi mowil ze w zamku jest jakis czujnik /sensor/ i moze on nie laczy badz jest uszkodzony. Na dodatek podczas jazdy zapala sie i gasnie lamka wewnetrzna i na czas jazdy musze ja wylaczac, czasanmi na chwile poskutkuje pukniecie w tapicerke drzwi kierowcy.

2. Centralny zamek zamyka klape bagaznika natomiast nie otwiera. Musze ja otwierac kluczykiem.

Czy ktos ma jakis pomysl ?

Opublikowano

ad.1

Napisałeś że wszystkie czujniki sprawdzone.....a później ze czasami lampka Ci sie zaswieca podczas jazdy....znaczy nie sprawdziłeś dobrze czujników :?

pewnie masz wytarty wyłącznik w zamku od strony kierowcy ( chodzi o ten na słupku ) dlatego podczas jazdy zaswieca sie lampka a zamek centralny traktuje tą sytuacje jak otwarte drzwi...

( jeżeli faktycznie jest wytarty ten czujnik to możesz albo wymienić całość albo założyć ze 2 szerokie opaski zaciskowe :wink: w celu pogrubienia wyłącznika ....wiem że to "cepelia" ale zdaje egzamin u mnie juz 4 lata :) )

ad.2

szczerze mówiąc nie wiem ale może masz zamek przekręcony w taką pozycje że wyjmujesz kluczyk w poziomie a nie w pionie....w takim przpadku właśnie central zamknie bagażnik ale go nie otwiera ;)

Opublikowano
ad 1. Sprawdzilem, jak wcisne ten styk na slupku maxymalnie i zaczne zamykac drzwi kierowcy kluczykiem to niestety zamek wariuje zamyka i zaraz otwiera, stad sadze ze cos musi byc w zamku w drzwiach.
Opublikowano
sprawdz dokładnie przewody może być gdzieś pęknięcie u mnie było to samo i był uszkodzony przewód

Pozdrowienia Piotr

E34 525 tds Touring

Opublikowano

Miałem ten sam problem u siebie.Najprawdopodobniej masz już zużyty wyłącznik krańcowy znajdujący się w bolcu zamka,który jest zamontowany na słupku.Koszt tej części to około 70-80 zł.

Olek