Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy ktoś może obszywał jeszcze raz boczki w drzwiach oraz przy tylnich siedzeniach ? U mnie wygląda to już tragicznie i zastanawiam się nad oddaniem tego do jakiegoś fachury. Możecie kogoś polecić ?? Ile mniej więcej wziąłby za obszycie wszystkich boczków w samochodzie ??

Opublikowano
z tego co slyszalem to fabrycznie w betkach bylo to klejone prasa na goraco wiec byle tapicer moze to spierdzielic tak tez bylo w moim przypadku - nie mam niestety zadnego namiaru na kogos kogo mozna by polecic - u mnie skonczylo sie to w ten sposob ze wymienilem cale boczki bo nie moglem na to patrzec :cry: pozdrawiam
Opublikowano
dokładnie. Bylo to robione na gorąco.. czesta wada w coupe sa odklejajace sie boczki moim zdaniem kupic nowe chyba ze odlazi ci materail tylko to wez jakis klej i powstrzykuj przez material strzykawka i docisnij i powinno grac :8)
Opublikowano
Mi znajomy zostawił otwarte okno i deszcz padal :duh: . teraz mi to troche odeszlo ale bede walczyl :evil: moze sie da uciagnac :twisted: cos bo fakt faktem pręży ten material jak cholera :mad2: . Moze masz jakis klej godny polecenia ze swojego doswiadczenia lub innych uzytkowników. :norty: :worried: POZDR :twisted2:
Opublikowano
nie powiem Ci nazwy ale jak podjedziesz do jakiegos wporzo tapicera to powinien cos miec . tylko powiedz ze strzykawka chcesz to wcisnac pod material i zeby w miare szybko schlo . mnie to kosztowalo 30 zl . ale jak juz pisalem wczesniej predzej mi tapicer narobil kaszany i skonczylo sie na wymianie boczkow , moze jakbym sam poprubowal to nie bylo by taz zle ( musztarda po obiedzie ) daj znac jaki bedzie tego final bo ten problem dotyczy napewno wiekrzego grona posiadaczy BMW
Opublikowano

A ja odkleiłem cały ten boczek zdarłem materiał z niego a później gąbkę.

Od kuśnierza wziąłem kawał skóry czarnej odrysowałem na odwrocie taki sam wzór jaki był ze zdartego materiału i wyciąłem. Kupiłem butapren nawaliłem go na boczek i powolutku naciągałem skórę czekając aż chwyci.

Problem z odchodzącym boczkiem jest taki że odkleja się ta gumowa skórka od boczku i napręża powodując odchodzenie boczka. Powycinałem nożykiem te elementy żeby nie były ponaprężane znów nawaliłem pod to dość sporo butaprenu i przycisnąłem kanapą i tak to schło przez całą noc. Niżej fotka mojej pracy :)

http://img444.imageshack.us/img444/6994/img0102wp7.th.jpg

Z jednej strony trochę odłazi bo klej nie chwycił. Jak będę miał więcej czasu to poprawie :)

http://img692.imageshack.us/img692/9379/podpiswb.jpg
Opublikowano

:cool2: dobra robota :mrgreen: myślałem nad tym zeby obydwa zrobić w skórze ale jakies moje "widzimisie" mnie od tego odciąga :mad2: ale z drugiej strony gdzie ja taki szary material dostane. Moze poduszki z tego szyją...? :worried: :twisted2: Ale Radek_ZG pieknie to zrobiles...

A macie moze jeszcze cos takiego ze odpadaja wam nieraz te plastikowe obramówki okalajace wewnetrzna czesc klamki :?: :duh: to mnie tez denerwuje :twisted: Moze ktos juz z tym walczyl i sie uporał to niech mi podpowie :mrgreen: :8)

Pzdr :modlitwa: :8)

Opublikowano
Mogę polecić w Toruniu dobrego ( naprawdę dobrego ) tapicera. Na ulicy Św. Józefa jest serwis samochodowy ( naprzeciwko internatu ). Tam należy zapytać pana Jacka.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
A ile take boczki mogą kosztować ?? I jak duży jest problem z demontażem i montażem drugich ?? Czy da się coś zrobić oprócz klejenia z tymi przy tylnich siedzeniach ??