Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przy właączniku świateł, koło regulacji podświetlania tablicy jest takie małe coś co wygląda na diode. Średnica moze ze 2 milimetry. Nie świeci sie .... po co to jest sie zastanawiam- bo czemus musi służyc????
Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
Opublikowano

:search: bylo juz o tym.

Wlacz swiatla w swoim samochodzie. Jezeli jest dzien przyslon diode palcem, jezeli noc poswiec po niej latarka ktora masz w schowku. Obserwuj zachowanie deski rozdzielczej. :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Napiszę to po Polsku bo widać Łukasz już za długo na obczyźnie ;).

Regulacja natężenia oświetlenia deski rozdzielczej.

Działa włączonych światłach. Gdy jest jasno przytrzymajcie palcem krótką chwilę powinno się podświetlenie deski rozjaśnić.

Najlepiej to zaobserwować na włączonych postojowych i obserwacji wyświetlacza BC.

Opublikowano

Przyznaje bez bicia że wyszukiwarki nie zapuściłem, bo nie miałem koncepcji na zapytanie- jak to opisać :D zeby ograniczyć tematy do max 100 :D

dzięki za cierpliwośc i za odpowiedź oczywiiście

Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
[...]Gdy jest jasno przytrzymajcie palcem krótką chwilę powinno się podświetlenie deski rozjaśnić. [...]

Jak się przysłoni palcem, to się podświetlenie ma ściemniać, jak poświecisz w czujnik czymś (laserek, latarka), to się ma rozjaśnić.

Kai
Opublikowano
w mojej e36 jest tez taki bajer ale dziala jak roleczke potargam paluszkiem co mnie irytuje bo w sloneczny dzien podswietlenie zegarow nic nie daje i je zciemniam potencjometrem

u Ciebie taki bajer (dioda) jest na koncu skali predkosci

Opublikowano
w mojej e36 jest tez taki bajer ale dziala jak roleczke potargam paluszkiem co mnie irytuje bo w sloneczny dzien podswietlenie zegarow nic nie daje i je zciemniam potencjometrem

u Ciebie taki bajer (dioda) jest na koncu skali predkosci

Podpuszczasz mnie prawda? :shock: ( bo ja nie zauwazylem zadnej zmiany intensywnosci podswietlenia zegarow jak tylko "reczna"