Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy oponki zimowe w rozmiarze 195/70/15 będą dobrze się spisywać na E39 530d?
"Urzędnicy są jak książki na półkach, im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś słuzą" Napoleon Bonaparte
Opublikowano

polecane minimum do tego modelu to 205/65/15 i lepiej takie założyć, na oponach o profilu 70 dużo straci na prowadzeniu, będzie "pływał" na boki

poza tym e39 to ciężki samochód i na pewno będzie gorzej hamował na takich wąskich oponach

ja mam w swojej 205/65/15 i są ok

Opublikowano

Tylko nie kup do 530d 15 calowych, ja kupilem i jestem zmuszony sprzedac pomimo ze sa idealne :(.

Przednie tarcze sa za duze :(.

Chyba ze to sie zmienilo po liftingu.. sam nie wiem, ale 15 na przod do 530d po lifcie sa za male :(.

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano
Właśnie, jak jest z tymi 15tkami, może byc problem z założeniem takich felg? pozdr
"Urzędnicy są jak książki na półkach, im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś słuzą" Napoleon Bonaparte
Opublikowano

Jak masz 530d po liftingu to na 100 % nie beda pasowac, w instrukcji nawet to widac, ze pasuja do 2.0 2.5 ... a juz do 3.0d zaczynaja sie wymiary od 16, nie wiem jak jest przed liftingiem.

W instrukcji widze ze przed liftingiem do 530d mozna stosowac 15 czyli powinny wejsc.

A jak masz 530d po liftingu to nie beda na 100% pasowac, zreszta mozesz zobaczyc w dziale Giełda ze sprzedaje takie i to tylko dlatego ze sa za male :( nie da sie ich zalozyc, szkoda ze nie wiedzialem o tym wczesniej.

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano
Autko jest z 2000 r., przed liftem, więc może da się je spasować.
Opublikowano

Jak masz przed liftem to prawdopodobnie 15 ci pasuja... najlepiej sciagnij z forum instrukcje obslugi do E39, tam jest wyszczegolnione jakie opony stosowac do jakiej wersji i widze ze w dodatku do aut przed liftem sa wymienione 15 do 530d, a po do 530d juz zaczyna sie od 16 :(.

No i przed liftem zimowki sa w instrukcji wymienione jako stalowe ( choc ponoc te stalowe tylko tak wygladaja a jest to cos z alu, choc nie sprawdzalem ) jak i aluminiowe, po lifcie juz tylko alu.

Najlepiej sciagnij ta instrukcje, tam jest wszystko opisane :).