Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesć wszystkim!

Jestem tutaj nowy więc chciałem się najpierw przywitać.Siemanko

Moje auto to e36 320i coupe z 10.1994

od jakiegoś czasu sledze tematy na forum ale dzisiaj postanowiłem napisać po raz pierwszy a tu dlatego, że oczywiście mam mały problemik.

Z wyszukiwarki już korzystałem ale nie specjalnie mi pomogła więc zapytam:

czy wymiana uszczelki pod deklem to poprostu odkręcić te x śrub wyjąć starą i włożyć nową czy coś jeszcze??Bardzo byłbym wdzięczny za pomoc bo trochę mi cieknie z tyłu motoru później deko się kopci ten olej i wpada do kabiny smród przez nawiew, deko denerwujące.

Dzięki za POMOC

Opublikowano

no właśnie.extra pomocne jak dla mnie.

i jeszcze jedno mam wrażenie,że u mnie poci się przy śrubie , która mocuje dekiel.rozumiem,że śrube przechodzi przez uszczelkę i nie potrzeba żadnych innych uszczeleczek

Opublikowano
no właśnie.extra pomocne jak dla mnie.

i jeszcze jedno mam wrażenie,że u mnie poci się przy śrubie , która mocuje dekiel.rozumiem,że śrube przechodzi przez uszczelkę i nie potrzeba żadnych innych uszczeleczek

Komplet to 3 uszczelki: jedna główna oraz 2 na świece.

Jeśli nikt nie zdejmował wcześniej dekla to może okazać się pomocnym MŁOTEK GUMOWY - do delikatnego potraktowania dekla.

Zrób fotki , zrelacjonuj i opisz w necie. Chętnie poczytam i pooglądam.

Opublikowano

czy wymiana uszczelki pod deklem to poprostu odkręcić te x śrub wyjąć starą i włożyć nową czy coś jeszcze?

W silniku M50 na każdej świecy masz osobną cewkę przykręconą właśnie do pokrywy. Trzeba rozłączyć wszystkie cewki, odchylić i przyczepić czymś kable do kolektora i wykręcić cewki. Potem dopiero odkręcasz pokrywę zaworów.

www.turboBMW.pl
Opublikowano

Zwróć uwagę też na to czy masz VANOS czy nie bo uszczelki się różniły.

Innym problemem jest to że w miejscu gdzie uszczelka styka się z pokrywą zaworów może odchodzić farba. Najlepiej zeszlifować papierem ściernym. Wymiana całej uszczelki zajęła mi 1,5 godzinki.

http://img692.imageshack.us/img692/9379/podpiswb.jpg
Opublikowano

Dzięki serdecznie za wszystkie porady.Dokładnie o takie podpowiedzi mi chodziło. z tym zrelacjonowaniem foto to może być mały problem bo nie mam stałego dostępu do neta.

a takw ogóle to byłem zaskoczony cenami części w ASO.

Za komplet uszczelek pod dekiel dwie pod świece + 12 uszczelek pod świece zapłaciłem 180 zł. Miło