Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich posiadaczy BMW.Od około 2 miesięcy jestem posiadaczem BMW e60 530d z listopada 2003 roku.Od niedawna zaczęła bardzo nieładnie gwizdać pompa paliwowa (przebieg 180tyś).Mam pytanie do wszystkich posiadaczy Bmw 530d czy to jest norma przy takim przebiegu czy może miałem pecha i zalałem ją jakimś syfem z paliwem. I jeszcze jedno pytanie czy taką pompe można wymienić samemu bez podpinania po wymianie pod komputer czy jednak nie obejdzie się bez wizyty w ASO.

Pozdrawiam wszystkich posiadaczy BMW.

Opublikowano
pompa paliwa potrafi zaskoczyc. mnie zaskoczyla rok temu. przyczynila sie tez do faktu, ze zmienilem STATOIL na NESTE. przebieg wtedy w moim samochodzie to 165 kkm. Mozna to zrobic samemu.
DIESEL POWER
Opublikowano
Witam wszystkich posiadaczy BMW.Od około 2 miesięcy jestem posiadaczem BMW e60 530d z listopada 2003 roku.Od niedawna zaczęła bardzo nieładnie gwizdać pompa paliwowa (przebieg 180tyś).Mam pytanie do wszystkich posiadaczy Bmw 530d czy to jest norma przy takim przebiegu czy może miałem pecha i zalałem ją jakimś syfem z paliwem. I jeszcze jedno pytanie czy taką pompe można wymienić samemu bez podpinania po wymianie pod komputer czy jednak nie obejdzie się bez wizyty w ASO.

Pozdrawiam wszystkich posiadaczy BMW.

Cześć,

Mnie dźwięk mojej pompy paliwowej też wkurza (słychać ją wyraźnie podczas przyspieszania pomiędzy 120 a 140 km/h) a moje auto ma dopiero 19 tys. km. Ale prawda jest taka, że w serwisie dali mi przejechać się dwoma innymi 530-kami i jest tak samo. Więc może to jest taka "uroda" pomp paliwowych w 530d. Przejrzałem TIS i mam dwie wiadomości. Pierwsza to taką, że jest bardzo łatwo demontowalna, znajduje się w bagażniku. Druga niestety taka, że po wymianie pompy niezbędne jest jej zaprogramowania (kodowanie) za pomocą urządzenia diagnostycznego DIS.

Pozdrawiwam,

Witek

Opublikowano
w mojej to jednak nie jest taka uroda pompy bo komputer mi pokazuje usterke przy każdym mocniejszym przyśpieszeniu i wyskakuje komunikat że nie jest dostępna cała moc silnika,a na wymiane udam się jednak do serwisu tak będzie rozsądniej(szkoda tylko że akurat jestem za granicą i pewnie w serwisie skasują mnie z 1000 euro no ale lepiej raz a poządnie niż potem poprawiać)
Opublikowano

Jak to możliwe żeby w samochodzie takiej klasy było słychać pompę paliwa. To że ją minimalnie słychać w Seicento Van bez foteli z tyłu- to ok, no ale w takim aucie???????

Dlatego jestem zwolennikiem starszych samochodów.

• 5 lat później...
Opublikowano

Witam.

BMW posiadam od niedawna. Niewiele wiem... Szukalem i nie moglem znalezc odpowiedzi/podpowiedzi/rozwiazania na moj problem..

Moge prosic o zerkniecie do tematu? Mam problem z pompa paliwa. Zalozylem nowa z Boscha i nie jest dobrze...

viewtopic.php?f=73&t=178161&p=1518776#p1518776

Z gory dziekuje.

F30 330i, 252 hp, xDrive, 2017