Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem tu po raz pierwszy,ale mam ważne i pilne pytanie dotyczące tylnego zawieszenia w 730i (1988r.) z hydraulicznym zawieszeniem. Niestety jest problem z nim i chcę się pozbyć. Wiem, że niektórzy wymieniają na normalne - co trzeba wymienić, żeby to zrobić i jakie to mogą być koszty?

Pozdrawiam

Bartek

Opublikowano
Jestem tu po raz pierwszy,ale mam ważne i pilne pytanie dotyczące tylnego zawieszenia w 730i (1988r.) z hydraulicznym zawieszeniem. Niestety jest problem z nim i chcę się pozbyć. Wiem, że niektórzy wymieniają na normalne - co trzeba wymienić, żeby to zrobić i jakie to mogą być koszty?

Pozdrawiam

Bartek

Lepiej napraw. Nie demontuj. Demontaż to nie naprawa.

Pozdrawiam

Opublikowano
Czym jest podyktowane to, że lepiej naprawiać - kosztami?

To zalezy co się psuje. Koledzy wypowiadali się na tym forum że regeneracja amortyzatora a właściwie siłownika to koszt (z tego co pamiętam) ok 200 PLN/szt. Siłowniki psują sie bardzo rzadko gorzej z "gruszkami". Poszukaj na forum.

CB: 161BD221
Opublikowano
Czym jest podyktowane to, że lepiej naprawiać - kosztami?

Myślę że kosztami to chyba jednak nie... ale przecież nivo to świetny wynalazek, poza tym wywalając go nie masz chyba pozycjonowania reflektorów :) A to istotny problem. Dużo zabawy z fachowym wywaleniem nivo. Gdybym miał wolałbym naprawić.

Pozdrawiam

Opublikowano
jakiego pozycjonowania reflektorów o czym Ty piszesz , mozesz rozwinąć....

Np u mnie nie ma pokrętła regulacji wysokości świecenia przednich reflektorów w zależności od obciążenia, nie ma też mechanizmu automatycznego a to dlatego że nivo utrzymuje tył (przynajmniej powinno) zawsze na tym samym poziomie więc taka regulacja jest zbędna. Nivo = niwelacja

CB: 161BD221
Opublikowano
Zgarza się mam to samo. Koszt naprawy nivo to 1000zł Gruszki 300zł szt a regeneracja amorka 160zł szt. Plus koszty montazu. Razem 1000zł a napewno wytrzyma wiecej jak zwykły amortyzator.