Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
moje spostrzezenie jest jedno - to nie jest alarm samochodowy tylko zwykly sterownik centralnego zamka zybys mogl sobie zdalnie otwierac i zamykac samochod, nie ma nic w opisie o wyjsciu na czujniki drzwiowe, syrene itd. Poza tym 100 zl za takie cos to przesada, pewno tak drogo sobie licza za "scyzoryk", tu masz to samo a duzo taniej, no chyba ze zalezy ci na scyzoryku: http://moto.allegro.pl/item243092370_sterownik_zamka_centralnego_z_pilotami_alarm_.html
Opublikowano
Co do alarmow moj szwagier ma znajoma pracujaca w policji w komorce zajmujacej sie kradziezami pojazdow i twierdzi ona ze alarm to cos co pozwoli Ci lepiej spac ale napewno nie odstraszy zlodzieja (jak laska na kierownice) wiec lepiej pomyslec o innym zabezpieczeniu niz wydawac pieniadze na alarm ktory zostanie wylaczony w pare sekund od wejsciu do pojazdu... :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co do alarmow moj szwagier ma znajoma pracujaca w policji w komorce zajmujacej sie kradziezami pojazdow i twierdzi ona ze alarm to cos co pozwoli Ci lepiej spac ale napewno nie odstraszy zlodzieja (jak laska na kierownice) wiec lepiej pomyslec o innym zabezpieczeniu niz wydawac pieniadze na alarm ktory zostanie wylaczony w pare sekund od wejsciu do pojazdu... :)

wydaje mi sie ze wiekszosc forumowiczow jest tego swiadoma

Opublikowano
Napewno jest swiadoma ale tak sobie pozwolilem napomknac :wink: Swoja droga nietega mialem mine jak uslyszalem ze jak zlodziej upatrzy sobie Twoj samochod to chocbys go do ziemi przykrecil to i tak Ci go buchnie :/ Dlatego mam nadzieje ze "naszymi" sie nikt nie zainteresuje :) Pozdrawiam!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Napewno jest swiadoma ale tak sobie pozwolilem napomknac :wink: Swoja droga nietega mialem mine jak uslyszalem ze jak zlodziej upatrzy sobie Twoj samochod to chocbys go do ziemi przykrecil to i tak Ci go buchnie :/ Dlatego mam nadzieje ze "naszymi" sie nikt nie zainteresuje :) Pozdrawiam!

Zaden z profesjonalistow nie sporzy chyba nawet na tak stare auta jak nasze. Alarm wiec ma to raczej za zadanie odstraszyc potencjalnych zlodziei radia albo takich co po prostu chca sie od tak przejechac. Takie jest moje zdanie.

Opublikowano

Minimum spokojnego snu to Alarm oraz Blokada drążka zmiany biegów.

Odpowiedni alarm przynajmniej zasygnalizuje ze cos sie dzieje, a blokada skutecznie wydluzy ewentualny czas kradziezy bardzo znacznie - mysle ze godzine lub dwie minium ;)

Polacz alarm z modulem GSM na niezaleznym zasilaniu (ok 500-800 PLN )i jak go buchna przynajmniej latwo go znajdziesz i do tego zaraz po zdarzeniu bedziesz mial znak na komorce ze cos sie dzieje - no chyba ze akurat komorka Ci padla :lol: :lol: :lol:

Najlepsze jest to, ze mimo wszystkich zabiegow i tak ktos ambitny moze udowodnic ze spales zbyt spokojnie :doh:

Gdyby pan Bóg był za przednim napędem - chodzilibyśmy teraz na rękach ;)

http://miniurl.pl/becia

Opublikowano
i dodac namierzanie GPS:D

ile to moze kosztowac i jak to dziala wie ktos??

No wlasnie modol GSM ma m.in taka funkcje ;)

dokladnosc klikadziesiat metrow - ale mysle ze to wystarcza ;)

a jak dokladniej to np:

http://allegro.pl/item244553019_namierzanie_pojazdow_i_osob_bez_abonamentu_fv_.html

Opublikowano
Smutna prawda wyglada ponoc tak ze idzie wszystko, albo cale, albo na czesci... :/ I to najgorsze bo nim polapiesz sie ze nie masz auta ono juz jest w kawalkach... Co do zabezpieczenia dobrze miec swoj jakis patent... Wiadome ze na E36 nie polasi sie zlodziej z prawdziwego zdazenia ale lepiej dmuchac na zimne bo jak ukazuja statystyki niezbyt wprawny zlodziej potrafi buchnac wiekszasc "zabezpieczonych" aut :/
Opublikowano
Przede wszystkim,aby alarm prawidlowo funkcjonowal musi byc zalozony przez kogos,kto sie na tym NAPRAWDE ZNA. Te "alarmy" z Allegro za niecale 100zl mozesz sobie darowac. Faktem jest,ze nie ma przeeszkody dla zlodzieja (aczkolwiek watpie w te opowiesci o "jumakach", ktorzy domowymi sposobami dezaktywuja alarmy w limuzynie klasy S), ale im system jest drozszy tym lepszy. Poza przeplacaniem za dobra marke np. FOXa trzeba rowniez "przeplacic" za czas poswiecony na zaprojektowanie danego ukladu (tanie sa nieudolna proba skopiowania markowych alarmow). Takie jest moje zdanie...

Dla jednych więcej niż marka.........

Dla innych skuteczne narzędzie do lansu......

Opublikowano
Gdzie w e36 coupe znajduje się centralka do której trzeba się podpiąć sterownikiem ??

To chyba pytanie do kogos, kto zajmuje sie zakladaniem systemow alarmowych. W realoem jest tylko ogolny widok wygladu poszczegolnych podzespolow bez ukazania ich lokalizacji.

Dla jednych więcej niż marka.........

Dla innych skuteczne narzędzie do lansu......

Opublikowano
Gdzie w e36 coupe znajduje się centralka do której trzeba się podpiąć sterownikiem ??

Nie wiem jak jest tutaj , ale zajrzalbym pod schowek od strony pasazera, ewentualnie te plasytki nad nogami kierowcy ;)