Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

moze zle dotarles zaraz po zalozeniu. gdzies na forum jest przepis na prawidlowe dotarcie.

mi tez piszcza jak ... i strasznie mnie to wpienia, ale coz, wiekszy obciach to odgłos tarcia zuzytych klocków

Opublikowano

jaka firma tych klockow,gdzie kupione.

Ja kupuje klocki ATE w hurtowni FOTA, nic nie piszcyz sa dobre. jak zalozyles jakeis badziewia to sie nie dziw

Opublikowano
Oglądałem kiedyś program z młodym Ziętarskim, mówił on że nie ma rady ani sposobu na piszczące klocki. Mówił on że oryginały i podróbki raz będą piszczały a raz nie.
Tuning is not a crime it's a way of life!!
Opublikowano
wyciągnij klocki jeszce raz i zeszlifuj wierzchną warstwę (ok 1 mm) na papierze ściernym na równym podłożu. Wyczyść dokładnie z rdzy miejsca styku klocka z obejmą zacisku i samym zaciskiem. Posmaruj te miejsca smarem miedziowym albo specjalnym smarem do układów hamulcowych. Może pomoże :wink: Nie hamuj ostro przez pierwsze 200 km, klocki muszą się dotrzec-dopasować do tarczy