Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zastanawia mnie sens istnienia tylnych drzwi... na tylną kanapę wciśnie się chyba tylko jakiś karzeł. Chyba, że to auto dla rodziny z małymi dziećmi :twisted2:
  • Członkowie klubu
Opublikowano

To ja tylko dodam że informacja na temat BMW Concept X6 ActiveHybrid znajduje się również na naszej stronie klubowej. W odróżnieniu od linku powyżej - po polsku. :wink:

www.bmw-klub.pl

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano
desing rzecz gustu... ale dla mnie naprawde swietne... :)

rozumiem ze ma jakos to nawiazac do serii 6 ?

Niestety BMW nawiązuje do jednego...

Może w tym dalekim kraju za wielką wodą to się spodoba i zarobią "miliardy" usd przeliczone na ojro ale Europie pozostaje się tylko śmiać. Żenada na poziomie z8.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Niestety BMW nawiązuje do jednego...

Może w tym dalekim kraju za wielką wodą to się spodoba i zarobią "miliardy" usd przeliczone na ojro ale Europie pozostaje się tylko śmiać. Żenada na poziomie z8.

Bartek, te samochody niepodobają się Tobie a nie "Europie".

Od lat twierdzisz że nowe modele są robione pod klienta amerykańskiego i że europejski klient może tylko płakać i patrzeć na to ze smutkiem.

A prawda jest taka że w Europie sprzedaje się niemal 2,5-krotnie więcej nowych BMW niż w USA (co prawda ludności też jest niemal 2,5-krotnie więcej). E65, które jest w opinii niektórych synonimem najgorszego co BMW wypuściło w ostatnich latach, w Niemczech sprzedaje się w większej ilości sztuk niż w USA (choć w Niemczech żyje 3,5-krotnie mniej ludzi niż w Stanach).

Więc IMHO te opowieści o płaczu Europy nad paskudnymi Banglowozami można chyba między bajki włożyć... :wink: I słusznie. :twisted:

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano

fascynuje mnie porownanie x6 do z8, zwazajac ze o porazce komercyjnej z8ki nie zadecydowal wyglad, a x6 jeszcze nie wjechala nawet do salonow zeby stwierdzic czy to dobry ruch czy zly...

zreszta historia pokazuje, ze czesto samochody niegenerujace dochodu zyskuja potem status legendy a na rynku wtornym ich cena dlugo sie utrzymuje na stosunkowo wysokm poziomie...

Opublikowano
Coś jakby terenowe coupe. Osobiście nigdy bym nie kupił wole bardziej konserwatywne BMW.
Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Na zdjęciach wygląda nie ciekawie, tak jakby było zrobione na siłę żeby tylko coś nowego wypuścić, może w realu będzie ładniej wyglądało.

Pozdrawiam

Rafał F.

Opublikowano
Jak już pisałem wcześniej mi się bardzo podoba (X6). Taki "SUVo-cup" :D Co prawda kiedy Krzyś przyszedł jako główy designer do BMW, niektórzy tłumaczyli ten skrót jako "Bangle Muss Weg" - Bangle musi odejść, ale ja osobiście uwielbiam jego styl! Tchnął nowe życie w tą markę. BMW wchodzi na nowe segmenty rynku i (poniekąd) nowe generacje model nie wyglądają "jak niemieckie kiełbaski tylko różnej długości" - Bangle. Wszyscy objeżdżali nową siódemkę ("ma pysk rozeźlonej mureny" - mój ulubiony tekst) a nigdy nie było lepiej sprzedającego się modelu serii 7. Nie wydaje mi się żeby wszystko było robione pod USA, to 2-gi największy rynek zbytu, a Bangle ma podobno wolną ręke w projektowaniu modeli i jakoś (narazie) nie szuka nowego pracodawcy.

Pozdrawiam

Freude am Fahren - anytime, anywhere

Opublikowano
to ze tak sie 7 sprzedaje wynika tez z tego ze klasa bogata rosnie i sie bogaci jeszcze bardziej; maserati np po raz pierwszy od bodajze 15 lat zaczelo wychodzic z zyskiem, a nic rewolucyjnego nie wprowadzili... akurat mi 7 od samego poczatku sie podobala, tak wiec cieszy mnie ze duzo jej widze na ulicach... jesli mam byc szczery to poki co ta X6 do mnie trafia - jest ciekawa. nie zebym stawial nowe wzornictwo ponad klasyczne linie, ale nie moge zaprzeczyc ze fajny wozek...
Opublikowano

Mi też się zaje*iście podoba... Żeby tak jeszcze ożenili ją z manualem to wszystkie zebrane od komunii pieniążki i ze sprzedanych organów pakuję w ten samochód :D :D :D

Nie wie ktoś od kiedy to cudo będzie w obiegu detalicznym?

Pozdrawiam

Freude am Fahren - anytime, anywhere

Opublikowano

nie wiem skad wziela sie opinia na temat ze BMW robi auta na rynek usa...

rynek tam jest calkiem inny... BMW jest marka slynaca z doskonalosci precyzji o detale materialy... w stanach ma to o wiele mniejsze znaczenie... tam liczy sie wielkosc auta jaki i silnika... materialy sa czesto gorsze i gorzej spasowane...

do tego ten rynek jest dosc mocno opanowany przez japonczykow... i nie sadze zeby ktos z bawarii tak starsznie walczyl o dominacje tam...