Skocz do zawartości

Akumulator i czujnik temperatury :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam dwa pytanka : :)

1. Jaki powinien byc aku w e36 2.0 :?: Bo u mnie chyba jest za maly tzn 44 Ah, tak maly to mial moj kumpel w maluchu :P

2. Mam ten maly komputerek co pokazuje date, godzinie i temp. wszytsko dziala oprocz temperatury, pokazuje ciagle -35 stopni C, jest to wina popsutego komputerka czy gdzies jest czujnik schowany (jesli jest to w ktorym miejscu) :?: :)

pozdrawiam :)

Bardzo Mądry Wybór :)

-OO=[][]=OO-

Nie sztuka zabić muche przednią szybą :)

Sztuka zrobić to boczną :D

Opublikowano

a gdzie ten czujnik jest zamontowany, bo takie szukanie czegos czego sie nigdy nie widzialo to mija sie z celem :P

I jaki sa ceny nowego ?

-OO=[][]=OO-

Opublikowano
Czujnik jest w lewym wlocie powietrza na tarcze hamulcowe. Kabel idzie gdzieś tak od lewej lampy. Nowy ponad stówke, na allegro używki po 50-100zł ale jest ktoś kto sprzedaje samoróbki po 15zł, ja właśnie taki mam i nawet działa choć chyba łapie troche temperatury od silnika ale to kwestia miejsca montażu.
Opublikowano
dzieki chlopaki :) :cool2: :clap:

-OO=[][]=OO-

Opublikowano

dzieki chlopaki :) :cool2: :clap:

pozniej zobacze co w trawie piszczy :)

A z tym aku to ma jakies znaczenie dla silnika ze jest 44 Ah a nie 65 Ah ?

Wiem ze moj jest troche slabszy ale kreci dobrze, wszystko smiga wporzadku ale koles mi wkrecal ze to niby wplywa na prace silnika :mad2: , moim zdaniem to nie ma zadnego znaczenia. :)

-OO=[][]=OO-

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

znalazlem chwile czasu i zajrzalem w poszukiwaniu czujnika ale go nie znalazlem :/ wisialy tylko dwa kable, i domyslam sie ze czujnik zostal urwany ale czy aby napewno to sa od tego kable ?

chyba jak by nie bylo czujnika to nie powinien pokazywac -37 stopni ?

U kumpla w asterce po wyjeciu czyjnika byly tylko kreski na wyswietlaczu ------, wiem ze opel to nie BMW ale nie wiem teraz :)

mozliwe jest ze to nie sa kable od czujnika ?

-OO=[][]=OO-

Opublikowano
dzieki :) teraz czekam na czujnik (samorobke) z allegro :) zobaczymy co to za wynalazek :D

-OO=[][]=OO-