Skocz do zawartości

zaciski tarcze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nosze sie z zamoiarem wymiany wymienionych elementow chcial bym zastopic swoje strae elementy ukl. hamulcowego czyms lepszym

chodzi mi o tarcze nacinane lub nawiercane (prosze o pomoc odnosnie producenta!! klocki do kąpletu)

a druga sprawa to zaciski chcial bym cos "fajnego" co polecacie cos co bedzie dizajnersko fajne a przy tym skuteczne chcial bym zaciskiw jakims kolorze

prosze o pomoc

Opublikowano
Jeżeli chcesz zacować dobrą relację cenową, to ATE ma w swojej ofercie nacinane tarcze, które są niewiele droższe od zwykłych.
Opublikowano
rarczej proponuje nawiercane i klocki mozesz kupic w komplecie a zaciski chcesz zmienic tylko zeby miały inny kolor czy na wielotłoczkowe?

http://img.userbars.pl/98/19415.gif

Sprzedam lampa kombi e39 prawy tył , poduszki pow.dzrzwi przednich- pytania na pw lub gg

Opublikowano

Zamontowalem cały komplet ATE.Tarcze ciete i klocki.Jestem zaskoczony żywotnoscią klockow.Przejechalem okolo 25tys i jeszcze klocków nie wymianiałem.Wczesniej inne klocki to max 10tysi i do wymiany.Teraz na wymianke mam Juridy zobaczymy czy beda tak samo dobre :D Jak kupowac tarcze to jakies formówki.Było wiele na forum odnosnie tarcz :search:

Pozdrawiam.

Opublikowano
no tanich nie polecam , ostatnio kupiłem jakis kaplet cena taka srednia ale po załozeniu kilka kilometrow i do toczenia , jaka grobosci maja nowe tarcze ???

Sprzedam lampa kombi e39 prawy tył , poduszki pow.dzrzwi przednich- pytania na pw lub gg

Opublikowano
  • Autor

interesuja mnie zaciski wielotloczkowe

tarcze myslalem wlasnie nad ate

Opublikowano
Polecam tarcze ZIMMERMANN, załozyłem u siebie komplet i są ok. Ktoś mi polecił klocki EBC Green Stuf - tych nie polecam. Drogie klocki, które hamują tak samo jak Jurid czy ATE za połowę kasy, a piszczą że aż wstyd na mieście. Jedyna zaleta EBC Green - nie sypią tak na felgi jak np Jurid.
Respekt.
Opublikowano
BMW kupuje u ATE pakiety wyjściowe dla nowych samochodów, więc na pewno są dobre.
Opublikowano
tomek-tarnow nie wiem czy do takich zaciskow nie trzeba zmieniac pompy a czy ktos wykonywał taka operacje??????

Opublikowano
Używa Power Dysków ATE i standard, i dużej różnicy nie ma ja jej przynajniej nie wyczówam miesiąc temu wrzuciłem nowe tarcze i klocki standardy /ATE/ wcześniej miałem z nacięciami i znajomy mi powiedział że jak chce żeby klocki mniej się zcierały to standarty a jak chcę minimalnie lepiej chamować to Power dyski , ja tam różnicy nie widzę, a nawat lepirj chamują te standardy, ale nieważne, dlatego to piszę żebyście zwrócili uwage że to nierobi żadnej różnicy w standardzie częci hamulcowe są bardzo wysokiej jakości, żeby uzyskać lepszy efekt liczony w metrach to by trzeba wsadzić inne zaciski ale i na 100% pompe, a to jest bardzo trudne
Opublikowano
a może kompletny układ z modelu M??
Opublikowano
a może kompletny układ z modelu M??

Prosze bardzo tylko wiesz ze tutaj wszystko jest na elektronice ja mam pompe ABS 01 / te które się non stop sypią/ i co myślisz ze możliwa jest zmiana na 00 albo 02, zapomnij trzeda by "pół" samochodu rozbebeszyć