Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skopcił mi sie komputer sterujący pracą silnika w e36 325i z 1993r.

Nr kompa to BOSCH 0 261 200 402 pojechałem na złom i znalazłem tam e36 z silnikiem 2,0 i ku mojemu zdziwieniu miała komputer o tym samym numerze co moja 2,5. :shock: wsadziłem go do swojej piękności i tak jak silnik nie pracował na 3 cylindrze tak teraz pracuje ale czasem buja sie lekko na wolnych obrotach. Moje pyt brzmi : czy mam dalej szukac kompa do 2,5 i to coś zmieni? Czy istnieją na tym świecie komputery o tych samych numerach tylko jeden do 2,5 a drugi do 2,0 owa oczywiście o silnikach m50. pozdrawiam

Opublikowano
Nie ma różnicy. Ja też mam 325 tylko że z kompem numer 0 261 200 403 i też musiałem go wymienić, także znalazłem taki w 2,0 i wszystko jest ok. co do tego, że czasem go buja na wolnych to prawdopodobnie zasyfiona krokówka.
http://images24.fotosik.pl/217/db2f86f1b89f14d8.jpg
Opublikowano

Witam!

Moim zdanie trzeba by było jeszcze przełożyć chip z mapą wtrysków ze starego kompa do tego nowego. Jeżeli tego nie zrobisz to prawdopodobnie auto nie będzie osiągało pełnej mocy. Można to zrobić samemu.

Pozdro!