Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Koledzy może Wy pomożecie bo mechanicy po kolei rozkładają ręce ! Zdarza się, że obroty w autku zacznają spadać i samochód gaśnie. Najczęściej sytaucja ma miejsce przy wolnym poruszaniu się np. w korku albo na biegu jałowym. Potem samochód zawsze zapali.

Sonda nie wykazuje odchyleń, silnik nie łapie lewego powietrza i przepływomierz jest ok (wymieniony) - ale co ciekawe przy przelozeniu przepływki z innych beemek moja wogóle prawie nie jedzie natomiast na przepływomierzu który mam gaśnie ale podczas jazdy zachowuje sie normalnie ?!?!

Poradźcie coś bo mi już ręce odpdają !!! 318i E46.

Opublikowano
Witam.

Koledzy może Wy pomożecie bo mechanicy po kolei rozkładają ręce ! Zdarza się, że obroty w autku zacznają spadać i samochód gaśnie. Najczęściej sytaucja ma miejsce przy wolnym poruszaniu się np. w korku albo na biegu jałowym. Potem samochód zawsze zapali.

Sonda nie wykazuje odchyleń, silnik nie łapie lewego powietrza i przepływomierz jest ok (wymieniony) - ale co ciekawe przy przelozeniu przepływki z innych beemek moja wogóle prawie nie jedzie natomiast na przepływomierzu który mam gaśnie ale podczas jazdy zachowuje sie normalnie ?!?!

Poradźcie coś bo mi już ręce odpdają !!! 318i E46.

niE masz przypadkiem w niej gazu?

pozdr

My Definition is High Definition

Moje:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=161053

Opublikowano

elo!

ja mam tak samo w mojej ze np:przy cofaniu i przy skreconych kolach silnik mi gasnie samoczynnie po zminanie na pierwszy bieg,a nastepnie odpala normlnie.czy moze byc to wina wspomagania i klimatyzacji (czyli poboru mocy z silnika??)

Opublikowano
elo!

ja mam tak samo w mojej ze np:przy cofaniu i przy skreconych kolach silnik mi gasnie samoczynnie po zminanie na pierwszy bieg,a nastepnie odpala normlnie.czy moze byc to wina wspomagania i klimatyzacji (czyli poboru mocy z silnika??)

U mnie to nie ma wpływu czy na klimie czy przy skręcie kół. W tym tygodniu autko idzie do elektronika. Jak facet coś wymyśli to napiszę.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Odświeże temat bo problem dalej nie rozwiązany !!

Elektronik wrzucił inny sterownik silnika i wymienił jakieś wiązki do przepływki i dalej nic !!

Na dodatek pojawił się nowy objaw - czasami podczas jazdy przy dodawaniu gazu auto szarpie jakby nie dostawało paliwa lub powietrza... no i ciagle czasem gaśnie :cry2:

Może to być pompa paliwa?? - autko od miesiąca jeździ po różnych warsztatach i mysle ze chyba by wzięli pod uwagę pompe jeśli byłaby uszkodzona?!?!? :duh:

Jeśli ktoś ma jakiś pomysł to prosze o rade. Pozdrawiam.

Opublikowano

Ja kiedyś w swoim VW Golf-ie miałem bardzo podobne objawy. Auto np. przy 120km/h zaczynało strasznie szarpać, nie dało się jechać. Gdy zwolniłem wracało wszystko do normy. Pojeździłem tak ze dwa m-ce i któregoś razu już nie odpaliłem auta wcale. I co się okazało, że padł komputer, cały moduł szlak trafił.

Co prawda piszesz, że elektronik się tym bawił, ale kto wie czy czasami właśnie elektronika nie zaczyna świrować...?

Pozdrawiam

Krzysiek

Opublikowano
mialem takie same objawy, auto gaslo przy lekkim poruszaniu albo na luzie, szczegolnie na swiatlach jak wrzucalem sprzeglo. Problem rozwiazalem - czujnik polozenia walu korbowego - koszt w aso 250 zl
Opublikowano

Ciekawy temat bo mam podobny problem,auto gaśnie ale tylko przy ruszaniu,po prostu jakby pierwsze dodanie gazu go dusiło czy coś .

Dziwne bo łatwiej rusza mi się żony 318 niż moją 2,5litra.Tak jakby miała na początku mniej Nm.Więc doczepiam się do tematu z pytaniem co jest grane.

Opublikowano
wymieniales przewody wysokiego napiecia i swiece, moga byc walniete i beda te same objawy przy wyszszych obrotach moze czasami szarpnac silnikiem, przewody mozna sprawdzic, moze tez byc jakas cewka i wtedy na komp tez nie wyjdzie, Zaczol bym od tego

Pozdrawiam Pawel

5.6l/100km

BMW E46 silnik M47 99` 2.0d 136KM, XENON