Skocz do zawartości

śruby zabezpieczające ,wielki problem z odkręceniem,help

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam problem,mianowicie kupiłem auto z zabezpieczeniami na koła alufelgi 16 cali,z czego przednie koła sie odkrecily a tylnie lipa,ta cała nasadka się zjechała,w srodku śruby zabezpieczajacej tez zjechane,co mam zrobic?jak to odkrecic,moze macie jakies patenty?

pomozcie sruby sa jakgdyby schowane,nie wystaaj z alufelgi

Opublikowano
na wystajace mozna nabic klucz nasadowy o mniejszej wielkosci. na schowane nie wiem, mozna dospawac jakas koncowke bo i tak masz juz wyrobione mocowanie.
Opublikowano
klucz do kół krzyżak taki z marketu do tego większy młotek, i nabijesz klucz na srube ,jak to sruby takie jak z allegro to bez problemu, patent brutalny ale najszybszy i sprawdzony. :mrgreen:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie jest tak do końca cacy z tym dospawaniem,bo poprostu uszkodzi sie w czasie spawania alumy.Trzeba to dziabajstwo poprostu ostrożnie rozwiercić i po kłopocie-chociaz trzeba mieć cierpliwość.Powodzenia! :cool2:

a mi jak spawali to "po prostu" nic nie uszkodzili, nie jest wiec zasada ze tak zawsze bedzie