Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Szukałem na forum informacji ale niestety dokladnie to co mnie interesuje nie bylo zawarte w zadnym z postów, ktore udalo mi sie odnalesc.

Chciałem sie dowieciec czy da sie zamnontowac bez problemow osłone pod silnik jesli ta wczesniej tam nie byla zamontowana (albo zostala urwana albo auto z fabryki wyjechalo bez niej).

Prosze o pomoc. DZIEKI!!

Opublikowano
jeśli została urwana to bez problemu :) trzyma sie na dwóch dużych śrubach (bodajrze 8) z tyłu i na 4 ( jak pamiętam 6) z przodu, zeby sie dostać do tych z przodu trzeba poodkręcać nad kola( można sie tez męczyć przeciskając nasadkę bez ruszania nadkoli ale mija sie to z celem bo zajmie ci to jeszcze więcej czasu :P) jeśli jej nie było fabrycznie to musisz sprawdzić czy sa otwory montazowe.
zdjęcia mojej beemy ---->nowe foty !!!http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=61477
Opublikowano

Ja montowalem u siebie, choc fabrycznie tego nie bylo.

Zdjalem juz istniejaca oslone chlodnicy (bo zawadzala), i zalozylem oslone silnika (plastykowa) zakrywajaca rowniez chlodnice,

ale musialem sie "narzezbic" bo nie bylo oryginalnych miejsc do mocowanie tejze oslony :?

Ale da sie - wg mnie warto, zalety min 2.

1 - z kaluzy woda nie leje sie po alternatorze itp.

2 - trudniej zlodziejom sie dostac od wewnatrz - poprzednio mi ukradli wloty powietrza (na hamulce).

Polecam dac pare srub dodatkowych (poza planowych) - lepiej sie bedzie trzymac i trudniej bedzie zlodziejom to odkrecic ;)

Gdyby pan Bóg był za przednim napędem - chodzilibyśmy teraz na rękach ;)

http://miniurl.pl/becia