Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy to możliwe ,że łozysko buczy ,a jak się podniesie samochód i sprawdzam luzy łożyska to koło ani drgnie.

Sprawdzić podaczas skrętu w prawo czy w lewo też nie moge ponieważ buczy(ale inne buczenie) od mostu(najprawdopodobniej niski poziom oleju),nie chce kasy ładować w błoto więc prosze o pomoc was

Opublikowano
najpierw zobacz jaki masz stan wszystkich opon , w moim przypadku myslalem ze buczy łozysko w lewym przednim kole okazalo sie ze to opona na lewym tylnym kole, doszedlem do tego jak zmienilem na zimowki wtedy byla cisza
Opublikowano
moje opony są zjechane szykują się do wymiany(ale tylko bierznik bo tak to stan bdb.) więc może faktycznie to one to powodują, dzięki za porade
Opublikowano
bono20002,a jak to można spr. tzn. musze łożysko wywalić ,aby sprawdzić czy jakoś inaczej będzie luz można wyczuć ??
Opublikowano
możesz mieć nowe łożysko najlepszej firmy i w ogóle super założone a będzie wyło jak bieżnia łożyska będzie wyrobiona..sprawdź

w e36 łożyska sa razem z piastą tz zewnetrzny pierscien łozyska to piasta tak wiec nie ma takiej mozliwosci ze po zalozeniu nowego bieznia lozyka bedzie wyrobiona

Opublikowano

Opowiem o swoim przypadku. Też coś mi buczało i przy skręcie w prawo ustawało. Myślałem: kurde łożysko, 350 zł w plecy :duh:

Okazało się jednak, jak zdjąłem koło, że zacisk nie jest poprawnie przesmarowany i klocki się blokują i nie odbojają i prawe koło masakrycznie sie nagrzewało. Przesmarowałem kosztem 4 zł za pastę a tak bym wybulił pewnie z 300 ponad na łożysko. Dlatego sprawdź czy tarcza się luźno obraca w zacisku. Jeśli nie to czy klocki mają swobode czy się nie przyblokowują przy odbijaniu. Pozdrawiam

Opublikowano
dziękuje za porady ,wreście dowiedziałem się dzisiaj co mi buczało,most mam padnięty i tak się rozchodzi mi po samochodzie ten dzwięk