Skocz do zawartości

sprawdzenie łożyska

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy to możliwe ,że łozysko buczy ,a jak się podniesie samochód i sprawdzam luzy łożyska to koło ani drgnie.

Sprawdzić podaczas skrętu w prawo czy w lewo też nie moge ponieważ buczy(ale inne buczenie) od mostu(najprawdopodobniej niski poziom oleju),nie chce kasy ładować w błoto więc prosze o pomoc was

Opublikowano
najpierw zobacz jaki masz stan wszystkich opon , w moim przypadku myslalem ze buczy łozysko w lewym przednim kole okazalo sie ze to opona na lewym tylnym kole, doszedlem do tego jak zmienilem na zimowki wtedy byla cisza
Opublikowano
  • Autor
moje opony są zjechane szykują się do wymiany(ale tylko bierznik bo tak to stan bdb.) więc może faktycznie to one to powodują, dzięki za porade
Opublikowano
  • Autor
bono20002,a jak to można spr. tzn. musze łożysko wywalić ,aby sprawdzić czy jakoś inaczej będzie luz można wyczuć ??
Opublikowano
możesz mieć nowe łożysko najlepszej firmy i w ogóle super założone a będzie wyło jak bieżnia łożyska będzie wyrobiona..sprawdź

w e36 łożyska sa razem z piastą tz zewnetrzny pierscien łozyska to piasta tak wiec nie ma takiej mozliwosci ze po zalozeniu nowego bieznia lozyka bedzie wyrobiona

Opublikowano

Opowiem o swoim przypadku. Też coś mi buczało i przy skręcie w prawo ustawało. Myślałem: kurde łożysko, 350 zł w plecy :duh:

Okazało się jednak, jak zdjąłem koło, że zacisk nie jest poprawnie przesmarowany i klocki się blokują i nie odbojają i prawe koło masakrycznie sie nagrzewało. Przesmarowałem kosztem 4 zł za pastę a tak bym wybulił pewnie z 300 ponad na łożysko. Dlatego sprawdź czy tarcza się luźno obraca w zacisku. Jeśli nie to czy klocki mają swobode czy się nie przyblokowują przy odbijaniu. Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
dziękuje za porady ,wreście dowiedziałem się dzisiaj co mi buczało,most mam padnięty i tak się rozchodzi mi po samochodzie ten dzwięk