Skocz do zawartości

[E39]Chip z ebaya(austriacki) do 530d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Firma INMOTION tuning z Grazu oferuje chipa http://cgi.ebay.co.uk/Performance-Chip-for-BMW-530-D-E39_W0QQitemZ250160582059QQihZ015QQcategoryZ32094QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem Znalazłem coś takiego na ebayu angielskim, a ponieważ tu przebywam więc może to zakupie. Jestem ciekaw waszych opini na temat tego chipa. Aha jeszcze znalazłem tunning boxa, ale to chyba kicha jakaś http://cgi.ebay.co.uk/CHIP-TUNING-CHIP-BOX-for-BMW-E60-E46-E38-E39-E87-E90_W0QQitemZ130149536844QQihZ003QQcategoryZ32094QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Edytowane przez larry919

Opublikowano
zapomnij po powerboxach i innych wynalazkach. W Polsce jedź do kogoś kto się tym zajmuje i wydaj te 1000-1500zł. Jak chcesz wstawiać sobie tego chipa?

Tomek

Autoelektronika,

Gorzów Wielkopolski

automotiv.com.pl

Opublikowano
W mojej opinii wszystkie elektroniczne "cuda" to strata kasy. Lepiej poszukaj kogos, kto FACHOWO zmieni oprogramowanie w oryginalnym module sterowania ukladem wtryskowym.

Dla jednych więcej niż marka.........

Dla innych skuteczne narzędzie do lansu......

Opublikowano
  • Autor
Jak chcesz wstawiać sobie tego chipa?

Piszą że zamieniasz oryginalny chip na ich dostosowany do twojego silnika i dają 2 lata gwarancji na chipa. Piszą że mają też 10 lat doświadczenia.

Lepiej poszukaj kogos, kto FACHOWO zmieni oprogramowanie w oryginalnym module sterowania ukladem wtryskowym.

Więc znalazłem na ebayu angielskim firmę która się tym zajmuje. Za 300 funtów oferują przyjazd do klienta i programowanie na miejscu- jakieś remapengine. http://cgi.ebay.co.uk/BMW-E39-E46-E53-X5-2-0D-3-0D-DIESEL-REMAP-CHIP-TUNING_W0QQitemZ260155970553QQihZ016QQcategoryZ32094QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Opublikowano
a tak w ogole ktos z forum w swojej 530d robil juz chipa? Interesujace ;D
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Powiem szczeze że mnie korci ale się boje. W poprzednim aucie w Lagunie 2001 r(padło przebrzydłe) zmieniłem soft u speca który się tym zajmuje zawoowo. Zapłaciłem 1600 zyla.

Efekt od razu był wyczuwalny, ale...

w przeciągu 7-8 miesięcy wymieniłem dwa razy turbinkę, o przgubach i zawieszeniu nawet nie wspominam.

No cóż ale nadal mnie korci !!!

Pozdro dla wszystkich "maniaków"

nie ma to jak poczciwa niemiecka konstrukcja !
Opublikowano

ja mam zmienione oprogramowanie w e39 530d - 99

roznica jest na prawde wyczuwalna przyspieszenie lepsze, robilem to w poznaniu i zaplacilem 750 pln [30 min roboty]

jakos 2 tyg przed tym zabiegiem mialen regenerowana turbine [juz ledwo zyła] i wymienione filtry olej itd

jak na razie jezdze jakies 3 miesiace i jest ok, oczywiscie nie katuje auta, jezdze glownie po miescie [szczecin]

polecam

Opublikowano
Powiem szczeze że mnie korci ale się boje. W poprzednim aucie w Lagunie 2001 r(padło przebrzydłe) zmieniłem soft u speca który się tym zajmuje zawoowo. Zapłaciłem 1600 zyla.

Efekt od razu był wyczuwalny, ale...

w przeciągu 7-8 miesięcy wymieniłem dwa razy turbinkę, o przgubach i zawieszeniu nawet nie wspominam.

No cóż ale nadal mnie korci !!!

Pozdro dla wszystkich "maniaków"

hehe tez mialem lagune 2001 - masakra :)

Opublikowano

hehe tez mialem lagune 2001 - masakra :)

A ja to chcialem kupic :duh: