Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuję zregenerować dyferencjał w f31, ewentualnie znaleźć inną przyczynę wibracji. W Jagatowie jest Mariusz Drypa i Piotr Drypa oraz Adam Drypa. To trzy różne warsztaty? Może ktoś z Was któregoś z nich polecić, bo opinie w necie są różne od zachwytów po bluzgi na jakość usługi.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 786
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Szukam warsztatu, który zaglądnie do mojej E46 320d. Rozszczelnił mi się gdzieś układ w okolicy turbo, być może poszedł kolektor wydechowy. W Gdańsku lub najlepiej w okolicach Pruszcz Gdański/Straszyn/Kowale - warsztat nie musi być tylko od beemek. :D
  • 4 tygodnie później...
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Polecam Auto Bawaria Marcin Brzeziński w Luzinie.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 17.05.2023 o 18:03, Kronum21 napisał(a):

Szukam warsztatu, który zaglądnie do mojej E46 320d. Rozszczelnił mi się gdzieś układ w okolicy turbo, być może poszedł kolektor wydechowy. W Gdańsku lub najlepiej w okolicach Pruszcz Gdański/Straszyn/Kowale - warsztat nie musi być tylko od beemek. 😄

Zobacz sobie u Roberta i Wojtka w Gdańsku ulica Alfa Liczmańskiego 17, mogę śmiało polecić sam korzystam.

• 6 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć,

Widzę, że często polecany jest BM Motors Service w Roszkowie. Wymieniał ktoś olej w ZF 8HP u nich? Zalecą statyczną metodę wymiany.

• 5 tygodni później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć,

Widzę sporo poleceń BM Motors Service w Roszkowie.

Robił ktoś u nich wymianę oleju w skrzyni automat ZF?

Podzwoniłem po kilku polecanych tu miejscach i jako jedyni powiedzieli, że zrobią temat w kilka godzin, bo mają patent na chłodzenie i generalne ogarnięcie wymogów temperaturowych. Brzmi to sensownie i profesjonalnie, ciężko odmówić logiki, że można wychłodzić skrzynię inaczej niż samoistnie, acz jest to duży kontrast w porównaniu do konkurencji mówiącej, że auto na 10h u nich to minimum 😄

Ktoś robił niedawno i poleca?

• 2 tygodnie później...
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 17.07.2024 o 13:22, tomSRT napisał(a):

No hej,

ktoś mógłby polecić gdzie w okolicach Trójmiasta zrobić wymianę rozrządu w N57 ?

Ja od kilku lat serwisuję swoje BMW w https://m-techserwis.pl/. Chłopaki są z Redy za Gdynią. Jestem bardzo zadowolony. Rozrząd, pokrywę zaworów + parę mniejszych pierdół robiłem też w poprzednim roku i wszystko w największym porządku. Wymieniałem też u nich zawieszenie + oczywiście regularne standardowe serwisy. 

Zajmują się też kodowaniem sterowników jeśli byś czegoś przy okazji potrzebował. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 16.05.2023 o 12:54, BimmerVen napisał(a):

Potrzebuję zregenerować dyferencjał w f31, ewentualnie znaleźć inną przyczynę wibracji. W Jagatowie jest Mariusz Drypa i Piotr Drypa oraz Adam Drypa. To trzy różne warsztaty? Może ktoś z Was któregoś z nich polecić, bo opinie w necie są różne od zachwytów po bluzgi na jakość usługi.

Pozdrawiam

Udało się dowiedzieć, który warsztat jest najbardziej polecany? Regenerowałeś most? Może ktoś inny ma jakieś doświadczenie?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Hej, okazało się, że to nie dyfer był przyczyną wibracji tylko skrzywiony wał, ale to już inna historia. Mogę polecić https://www.fkr-serwis.pl/

Byłem tam na oględzinach, profesjonalne podejście. Sprawdzili mój dyferencjał i jako że nic nie znaleźli usługa była gratis.