Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 786
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam,

Kiedyś pod innym nickiem na forum potwierdzałem mechanika Rysia z Gdyni Cisowej i Kolego do niego z czystym sumieniem sprzedałbym namiary na naprawę M5 ale niestety już od kilku lat jego nie ma. Przez kilka lat błąkałem się między mechanikami WFK, Adam w Osowej, w Oliwie no i oczywiście Andrzeja w Robakowie z różnymi odczuciami porównując do Rysia z Cisowej.

Trzy lata temu kupiłem e38 750i i przez przypadek zajechałem do warsztatu w Gdyni Cisowej bo w drodze z Wejherowa do domu pękł mi wąż od chłodzenia. Nie wiem czy to jest magia miejsca czy Rysiu wysłał swojego ucznia ale mechanik zrobił na mnie ogromne wrażenie podejściem do samochodu i moich oczekiwań id od prawie 2 lat moje M73N tam serwisuje. Teraz jeszcze wzbogaciłem się o e61 530d z 2008 w której pękł mi łańcuch i robię silnik u tego mechanika. Warsztat specjalizuje się w BMW i co najważniej jest jeden mechanik, który sam jeździ BMW.

Dla zainteresowanych podaję namiary:

MARAUTO

Adres: Gdynia janowska 22

Telefon: 533 414 842

Opublikowano

Auto-Drive Wejherowo.

Robią dynamiczną , sam w tym tygodniu się wybieram. Czekam jutro na tel kiedy i o której mam być. Cała reszta robi statycznie z tego co doszukałem się w necie, przynajmniej na trasie Lębork-Wejherowo. Gdyńskich mechaników nie znam.

Opublikowano
Auto-Drive Wejherowo.

Robią dynamiczną , sam w tym tygodniu się wybieram. Czekam jutro na tel kiedy i o której mam być. Cała reszta robi statycznie z tego co doszukałem się w necie, przynajmniej na trasie Lębork-Wejherowo. Gdyńskich mechaników nie znam.

Byłeś, wymieniłeś ten olej ? Polecasz Auto-Drive czy lepiej szukać kogoś innego? Czeka mnie wymiana oleju i może przegląd skrzyni a, że to pierwsze BMW w automacie to chciało by się trafić na rzetelnego fachowca.

Opublikowano
Bylem. Wymienilem. Cene poddałem wcześniej. Za tydzień mam pojechać na kontrole stanu i czy nigdzie nie pojawił się wyciek. Na mejla dostalem zdjęcia całej procedury wymiany. Bo 4h nie uśmiechało mi się tam czekać. Skrzynia pracuje plynniej i delikatniej zmienia biegi. Miałem problem ze zmianą z 4na5 ale reset adaptacji pomógł. Ja polecam.
Opublikowano
A wymienili sam olej czy też tłoczki i uszczelki w mechatroniku ? Ponoć niektórzy zalecają zrobić to za "jednym" razem. A jeszcze jedno pytanie olej filtr sam kupowałeś i dostarczałeś czy wszystko to w ich kwestii jest ?
Opublikowano

Ja również byłem, olej wymienili, pokazali na zdjęciu jak było i jak jest. Brak natomiast informacji czy wymieniony tylko olej czy też filtry. Adaptacja niby zrobiona, ale dalej mam szarpnięcia między 2, a 3 biegiem a prosiłem aby to zdiagnozowali i usunęli usterkę ...

Ogólnie procedura trwała 4h, nie do końca jestem zadowolony bo szarpnięcie zostało ...

Opublikowano
No a ja właściwie mam ten sam problem, że szarpie z 2 na 3. Wymienić olej "na darmo" a usterka zostanie to mija się z celem ta cała wymiana skoro przy naprawie znów trzeba będzie zalewać nowy olej...
Opublikowano
Ja już musiałem wymienić bo był czas... Mówili że to usuną i będzie git. Niestety dalej to samo jest. Daj znać jak się uporasz z tym
Opublikowano

Ja wymienialem u siebie

Wymienilem hydrokinetyka, olej, filtr, tłoczki, plyte separacyjna, przelotke

Podobno za szarpanie przy zmianie odpowiadaja slynne tłoczki....

Problemy jakie mialem:

W dniu zakupu auta zauwazylem delikatne falowanie obrotow przy stalej predkosci powyzej 100km/h

Adaptacja nie pomogla, wymiana oleju nie pomogla

Przez prawie dwa lata pogorszylo sie na tyle ze nawet przy 60km/h bylo widoczne delikatne falowanie na obrotomierzu (nie bylo czuc na budzie)

Po wymianie wszystko ok

Wymienialem w auto-klinika na wlocie do wejherowa

(Ale czasami terminy maja dluuugie)

Pozdrawiam

Opublikowano

Poszukuje warsztatu na pomorzu do wymiany rozrządu w m57

przebieg 280tys. wiec już pora

ktoś się orientuje na jaki wydatek trzeba się przygotować??

kogo polecicie??

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Poszukuję kogoś z pomorskiego żeby ogarnął mi układ kierowniczy. Mam E91 LCI z Active front steering, i cały czas bije kierownica, auto prowadzi się niestabilnie. Wymieniłem już całe przednie zawieszenie, końcówki drążki, hamulce itd i dalej to samo.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Naprawiam tu swoje Beemki - Mechanik z zamiłowaniem do marki sam śmiga E60 i naprawdę na mechanice zna się bardzo dobrze, a i diagnostyka mu nie straszna :) Ostatnio zrobił mi remont silnika w 530d E60 (pękł łańcuch rozrządu) i wszystko śmiga jak powinno :8)

Dla zainteresowanych podaję namiary:

MARAUTO

Adres: Gdynia janowska 22

Telefon: 533 414 842

PS. Najważniejsze chyba - ceny nie zabijają :cool2:

moje modele