Skocz do zawartości

Śląskie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Matfix, byłeś moze w Radzionkowie? Podobno tam jest dobry :)
  • Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Wyświetleń 385 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Witam! Poszukuję DOBREGO lakiernika w rejonie Tychów dla mojej e34 bo kilku poprawek wymaga. Szukam kogoś kto zrobi to dobrze i nie zrobi z samochodu kameleona a w dodatku ceny będzie miał w miarę rozsądne. Oczywiście wiadomo, że za darmo czy pół darmo to nikt nie robi.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Potrzebuje wyprostować felgi znacie jakiś dobrych fachowców mam bicie na kierownicy + buczenie z tyłu.

Na prawdę dobry, rzetelny serwis felg ma BOMA w Katowicah przy ul. Krakowskiej 158, za prostowanie alu felgi 17' zapłaciłem u nich 130 zł : prostowanie 100 zł na maszynie + dodatkowe opłaty związane ze zdjęciem, założeniem opony i wyważeniem koła 30 zł, gdzie i innych "fachowców" słyszałem kwoty 300-400 zł kiedy jeszcze felgi na maszynę nie założyli...

Opublikowano

chciałbym oddać auto do posprawdzania i drobnych napraw (ogrzewanie, nierówna praca silnika, woda pod nogami) w okolicach Katowic - ktoś poleci jakiś warsztat?

Tylko Krystian na Dudy-Gracza i M-Auto w tych okolicach są spoko czy jeszcze gdzieś warto uderzyć? :) może gdzieś jest coś taniej?

Opublikowano
może gdzieś jest coś taniej?

może i jest ale chcesz mieć wszystko naprawione czy tylko by było taniej ?

Opublikowano
pytam o warsztaty z dobrą relacją cena-jakość :) jak ma być taniej, a słabo zrobione, to wolę dopłacić ;)
Opublikowano

zawsze polecam Krystiana

zrobi bardzo dobrze a jest dużo taniej niż w serwisie

tylko musisz zaraz na początku powiedzieć co ma zrobić bo nieporozumienia z nim wynikają z tego że jak nie zaznaczysz że tylko to zrobić to on jest perfekcjonista i ponaprawia wszystko co w aucie niesprawne

no i u niego nie zdarza się by coś uszkodzili lub coś z auta znikło

ma dostęp do używanych części więc nikomu nie wmawia że wszystko musi być nowe

no i ma dużo zaprzyjaźnionych elektroników więc jak padnie jakiś moduł nienaprawialny to i tak próbują go naprawić

oczywiście nie może kasować jak Jasiu w garażu bo ma wszystkie narzędzia i komputery a nie tylko młotek i łom

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Odrazu ustalic co ma byc robione i cene.Facowosc p.krystiana :cool2:
Opublikowano

Koledzy znacie kogoś ze śląska kto się zajmuje wyważaniem wałów napędowych lub ich regenracją?

Proszę o namiar

pozdrawiam

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Firma Welte Myslowice ul Obrzezna Polnocna 25 tel 32 223 80 72 , 606512 708. Mialem unich robic wal ale taniej kupilem na Allegro uzywany wal.
Opublikowano
czytałem o nich ale minusem jest to że wał muszę zdjąć i im zawieźć a wolałbym zakład który sam by go zdjął i założył. fajna firma jest w ząbkach okolice warszawy ale za daleko http://www.walcar.pl/
Opublikowano
tylko, że jak chcę zrobić takie pierdółki jak np. źle chodzący centralny czy źle działające ogrzewanie, to chyba lepiej jechać do kogoś mniej kasującego niż Krystian?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Z p.Krystianem ustalac cene przed naprawa .
Opublikowano

musisz podjechać i poprosić o wycenę

ja na przykład za chiny nie wiem co może oznaczać "źle chodzący centralny czy źle działające ogrzewanie"

Opublikowano

Czy miał ktoś styczność z KARLEX w Katowicach ? naprawa zderzaków http://www.zderzaki.pl/

Druga sprawa.

Czy w mobil klimacie na Warszawskiej założą mi nowy nosek i zderzak m-pakiet i podłączą halogeny, żeby wszystko elegancko śmigało czy raczej takimi sprawami się nie zajmują ?

Opublikowano

no i ja poproszę o poradę

szukam taniego lakiernika co zrobi mi tylko krawędzie błotników

mam bardzo dobrego tego co zawsze polecam ale on mówi że nie ma co bawić się w takie kawałki tylko zrobi całe błotniki

Opublikowano

Witajcie!

mam dość spore obtarcie zderzaka + wgniecenie w okolicach prawego halogenu.

Znacie jakiegoś dobrego lakiernika w okolicach Mysłowic-Katowic który by to dobrze ogarnął?

Zależy mi raczej na jakości niż cenie.

byłem w S-Plus'ie w Katowicach, wprawdzie mam jeszcze jedną zaprawkę do roboty na tylnim zderzaku ale to co oni zaśpiewali za naprawdę to przekracza wyobraźnię.

Opublikowano
Cześć szukam naprawde dobrego specjaliste od BMW w zakresie mechaniki i silnika w Częstochowie. Czy ktoś móglby coś poradzic
Opublikowano

Dobry zakład lakierniczy na śląsku..

Ktoś coś poleci ?

Bo nie chciałbym oddawać mojej bunii jakimś partaczom..

Chodzi mi o pomalowanie zderzaków w kolor i progów.

Opublikowano

Uwaga na druciarzy !

Tak się niestety zdarzyło, że założyłem gaz 2 mce temu w mojej e46 z silnikiem n46 (valvetronic) w Radzionkowie (śląskie) na ul. Zofii Nałkowskiej 5A w warsztacie samochodowym MARKETPOL. Szef tego zakładu po prostu bije rekordy niekompetencji i zażenowania swoimi teoriami np. cyt "panie, a kto na 2-gim biegu kręci obrotu do 5-tysięcy, tak nie wolno, tego żadne wtryski nie wyrobią" - to była odpowiedź na obiekcję, że w momencie przyspieszania przełącza mi się z gazu na benzynę. Okazało się, że winą było podłączenie czujnika obrotów do cewki zamiast czujnika położenia wału (oni tego nie wiedzieli info uzyskali od przedstawiciela STAG). Oczywiście źle się podłączyli i naprawa samochodu kosztowała mnie 350 zł - nowy soft, wyczyszczenie silniczka valvetronica itd itd. Cyrk i głupie odpowiedzi to standard, nawet klocków hamulcowych dobrze nie wymienili bo po ich wymianie mam ocieranie w jednym z kół :O

Obecnie jestem po wizycie w autoryzowanym warsztacie STAG i panowie nie widzieli takich cudów co mam w instalacji gazowej !! Koszt przemontowania ich fuszerki 200 zł, ale firma STAG przeniesie gwarancję na inny zakład bo sami nie wierzyli w to co zobaczyli i co im mówiłem za perełki od Pana Tadzia szefa MARKETPOL !!

Na koniec cytat Tadzia na problem z mieszanką paliwa - podjeżdżam do świateł wbijam luz na końcu i zapala się check engine (tak x5) i zawsze błąd emisji spalin. To usłyszałem jak się pozbyć problemu zamiast regulować :

"panie, nie wolno jeździć na luzie"

DNO I 5 METRÓW MUŁU !!

Opublikowano
chciałbym oddać auto do posprawdzania i drobnych napraw (ogrzewanie, nierówna praca silnika, woda pod nogami) w okolicach Katowic - ktoś poleci jakiś warsztat?

Tylko Krystian na Dudy-Gracza i M-Auto w tych okolicach są spoko czy jeszcze gdzieś warto uderzyć? :) może gdzieś jest coś taniej?

Krystian zna te auta na wylot i te blachostki zrobi szybko i wg mnie nie drogo bo robi tylko BMW i dlatego nie traci czasu na szukanie jak warsztaty ktore robią wszystko od syreny do Ferrari :cool2:

Ja jeżdzę tylko do Krystiana a czasem nawet nie musze jechać bo przectelefon powie mi co i jak :cool2:

Po drugie Krystian nie wciska kitu ze to trzezba i tamto wymienić wymienia co jest uszkodzone .

Polecam Krystiana :cool2:

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano
Panowie a jakiś konkretny adresik do Pana Krystiana? ;)
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Panowie a jakiś konkretny adresik do Pana Krystiana? ;)

Bezposredni tel do p.Krystiana 503 066 262.Mobil-Klimat Dudy Gracza Katowice.Jest jeszcze M-Auto, BM Cars.

Opublikowano
witam szukam na śląsku takiego warsztatu co wymienia mi uszczelniacze zaworowe bez sciagania głowicy . zna ktos taki warsztat ??
Opublikowano

Witam !!

Mam do zrobienia :

-wymiana sprzegla i dwumasy (318d/2007/N47)

-wymiana amortyzatorow z przodu + zbierznosc

-czyszczenia klimy i dobicie czynnika.

Moze ktos polecic jakis zaklad, niekoniecznie jeden do wszystkiego - najlepiej CZESTOCHOWA i okolice, ewentualnie KATOWICE.

Dzieki za pomoc !

Sorry za ortografie - niemiecki windows :)

http://images.spritmonitor.de/519278.png