Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Szukam warsztatu na Śląsku do wymiany rozrządu w E60 530xD M57

Hej wymieniłeś rozrząd już ? też mnie czeka wiec ciekawi mnie u kogo i za ile ?

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Szukam warsztatu na Śląsku do wymiany rozrządu w E60 530xD M57

Hej wymieniłeś rozrząd już ? też mnie czeka wiec ciekawi mnie u kogo i za ile ?

Jeśli chodzi o rozrząd to polecam Moto Kuźnia Zawiercie.

Opublikowano
Polecicie kogoś to przekładki foteli zwykłych podgrzewanych z lędźwiami w prądzie na sportowe, podgrzewane z boczkami w prądzie?
Opublikowano
Cześć, możecie kogoś polecić w okolicach Lublińca, w celu diagnostyki komputerowej/mechaniki przed zakupowej?

A gdzie auto będzie oglądane ?

Opublikowano

Poleci mi ktoś dobre warsztaty gdzie bez strachu wymienię olej w automatycznej skrzyni?

Najlepiej okolice Strumienia. Ale do Katowic/Bielska też się mogę wybrać.

Opublikowano
Poleci mi ktoś dobre warsztaty gdzie bez strachu wymienię olej w automatycznej skrzyni?

Dołączam sie do prosby!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja wymieniam oleje w BMCars w Katowicach, zarówno dynamicznie (F10 535d wcześniej), jak i aktualnie w SMG w M5 (skrzynia, dyfer, etc). Pełne zadowolenie z obsługi, z reszta naprawiam u nich auta od ~10 lat, polecam.

Bałbym sie zostawić i zlecić to w jakimś nieznanym miejscu, bo to wcale nie jest prosta sprawa i trzeba znać temat, mieć doświadczenie (moim zdaniem).

Opublikowano
Ja wymieniam oleje w BMCars w Katowicach, zarówno dynamicznie (...) .

A to teraz jestem skołowany troszeczkę. Bo pisałem do nich i taką informację od nich dostałem:

"(...) Dynamicznej wymiany oleju nie przeprowadzamy. W naszej ofercie jest tylko wymiana statyczna według zaleceń ZF."

Opublikowano
Ja wymieniam oleje w BMCars w Katowicach, zarówno dynamicznie (...) .

A to teraz jestem skołowany troszeczkę. Bo pisałem do nich i taką informację od nich dostałem:

"(...) Dynamicznej wymiany oleju nie przeprowadzamy. W naszej ofercie jest tylko wymiana statyczna według zaleceń ZF."

Już wiem dlaczego:

"Przestaliśmy wykonywać z uwagi na późniejsze problemy klientów z samochodami"

Czy ktoś miał jakieś problemy z Was?

Może lepiej zrobić kilkukrotną (2/3 razy) wymianę statyczną? Choć to chyba temat na osobny wątek.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Już wiem dlaczego:

"Przestaliśmy wykonywać z uwagi na późniejsze problemy klientów z samochodami"

Czy ktoś miał jakieś problemy z Was?

Może lepiej zrobić kilkukrotną (2/3 razy) wymianę statyczną? Choć to chyba temat na osobny wątek.

OK, to mnie zaskoczyłeś. Ja robiłem u nich ostatnio wymianę w F10 535d kilka lat temu, przy przebiegu ok 160 tys km. Wcześniej poprzedni właściciel robił w ASO przy 70 tys km.

Nie odnotowałem żadnych problemów, a ta 535d ciagle służy i aktualny właściciel jest zachwycony (wiem, bo miałem z nim niedawno kontakt, pytał wlaśnie o wymianę oleju w ASB) :)

Opublikowano
jeżeli użytkownicy samochodów ze skrzyniami automatycznymi nie robią na bieżąco serwisu olejowego to później są problemy po wymianie oleju . Auta z przebiegiem 200 tys bez wymiany oleju , pozniej ktos chce wymienic i są jaja . Dlatego ja osobiście się tego też nie podejmuje żeby nie było nieprzyjemności.
Opublikowano
Poleci ktoś na śląsku (najlepiej okolice Katowic) warsztat zajmujący się maglownicami. 1 000 km temu wymieniłem maglownicę w e90 320d 177KM na regenerowaną i jakiś czas temu wybiło mi błędy 63F8 i 63F0. Wspomaganie działa normalnie, niestety ponowne programowanie nic nie dało i dalej się świeci kontrolka. Mechanicznie maglownica jest super, żadnych luzów stukania czy pukania. Gwarancja niestety nie obejmuje komponentów elektronicznych :/
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Poleci ktoś na śląsku (najlepiej okolice Katowic) warsztat zajmujący się maglownicami. 1 000 km temu wymieniłem maglownicę w e90 320d 177KM na regenerowaną i jakiś czas temu wybiło mi błędy 63F8 i 63F0. Wspomaganie działa normalnie, niestety ponowne programowanie nic nie dało i dalej się świeci kontrolka. Mechanicznie maglownica jest super, żadnych luzów stukania czy pukania. Gwarancja niestety nie obejmuje komponentów elektronicznych :/

Witam, też się zadawałem tym pytaniem ale widzę że maglownice to chyba ni u kogo nie padają :D

Polecam Tomag Dąbrowa Górnicza - tylko informacyjnie oni zajmują się regeneracją, nie robią demontażu!

Robiłem tam 2 auta F11 i F34 - narazie nie mam na co narzekać.

Opublikowano

A do ASO nie myślałeś jechać? Robią w Bielsku dynamiczną wymianę, robiłem u siebie w G12 niedawno.

Opublikowano

Warto się zająć tymi błędami. Co one powoduja . Niekoniecznie usterka musi być mechaniczna . Po przeprowadzeniu procedury postępowania zgodnie z kodem błędu powinno pokazać gdzie jest usterka. Śląsk Zabrze :wink:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Polecam bardzo

BMW Błysk w Częstochowie

Warsztat znajduje się prawie w centrum miasta ul. Wały Dwernickiego 163.

Warsztat znam od dawna, kilka lat temu przeszedł zmiany w właścicielach, w mojej opinii ta zmiana jest na lepsze.

Fajniejszy właściciel został. Ceny mają przystępne, może na wszystkim się nie znają ale w takim wypadku informują o tym a nie próbują na siłę coś zrobić,

Ceny przystępne jak na moje miasto.

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Szukam kogoś od wykodowania kilku rzeczy Częstochowa, Gliwice jest może ktoś tutaj lub kogoś znacie?

Z Gliwic do Raciborza już niedaleko. W Niedzielę będę przejeżdżać przez Gliwice(rano jadę pod Kraków, wieczorem wracam)

Opublikowano
Jaki warsztat polecacie w okolicach Bielska? Fajnie jakby był to ktoś kto ogarnia tylko bmw, słyszałem o Auto Maxi na tęczowej, warto?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Klubowicze, potrzebuje mechanika który wymieni uszczelniacze zaworowe bez zdejmowania głowicy. E91 n43 w okolicach Tychów/Katowic, macie kogoś godnego polecenia ? Jak to kosztowi wychodzi ;)?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Klubowicze, potrzebuje mechanika który wymieni uszczelniacze zaworowe bez zdejmowania głowicy. E91 n43 w okolicach Tychów/Katowic, macie kogoś godnego polecenia ? Jak to kosztowi wychodzi ;)?

W Raciborzu Luk&Luk Auto Serwis. Co do kosztów to najprościej zadzwonić i zapytać: 888222376